Obavijesti

Sport

Komentari 58

Hrvatska je slomila Norvešku; Željko Babić: Ovo ću pamtiti...

Hrvatska je slomila Norvešku; Željko Babić: Ovo ću pamtiti...
12

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Norvešku u uzvratu kvalifikacija za Euro u Poljskoj rezultatom 31-25. Prva je to pobjeda novog izbornika Željka Babića

VIDEO

Hrvatska je u krcatoj varaždinskoj dvorani napravila glavni dio posla, pobijedila je Norvešku u uzvratu s više od potrebna dva gola razlike (31-25) i došla na korak od prvog mjesta u kvalifikacijama za Euro u Poljskoj sljedeće godine. S Nizozemskom i Turskom ne bismo trebali imati problema.

- Jako teška i jako draga pobjeda. Pamtit ću je cijeli život. U drugom dijelu smo bili odlični, pogotovo u obrani. Sigurno da možemo igrati bolje u napadu. Naših 6-0 nije funkcioniralo, morat ćemo još vježbati puno. Forsirat ćemo tu obranu, drugu imamo, a sad ćemo u dvije utakmice uvježbati tih 6-0. Hvala ovim navijačima u Varaždinu, sjajno su navijali - rekao je izbornik Željko Babić za HRT nakon utakmice.

Marko Jurinec/PIXSELL

Prva je to Babićeva pobjeda na klupi rukometne reprezentacije.

- Obrana 5-1 je bila vrhunska, u drugom dijelu smo bili sjajni. Nismo imali puno vremena raditi s novim izbornikom, nove su ideje, novi sustav obrane... No sve će doći na svoje - dodao je Domagoj Duvnjak.

Hrvatska ponovno nije dobro ušla u utakmicu. Norveška je u prvih sedam minuta dvaput odlazila na tri gola prednosti. Nakon 12 minuta već se upalio alarm, onaj prvi alarm. Jer Norveška je držala tri gola prednosti bez većih problema (5-8). 

Marko Jurinec/PIXSELL

U 18. minuti prvo vodstvo Hrvatske (10-9) i prvo vodstvo u dvije utakmice protiv Norveške. Počeli smo igrati. Norveška je nestala s terena, Babićeva Hrvatska povela je 15-11 i sve je polako sjedalo na svoje mjesto. 

No ne bi to bila Hrvatska kad si malo ne bismo zakomplicirali. Stali smo i Norveška se vratila na 16-16 i u zadnjoj sekundi zabila za 17-16. Kako smo ušli u utakmicu (loše), tako smo i završili prvi dio.

Hrvatska je zaigrala bolje u drugom poluvremenu. Otišli smo na četiri gola razlike, "podrezali" smo norveška krila i opet je sve to izgledalo dobro. U zadnjih 10 minuta Hrvatska je ušla sa sedam golova prednosti. Za Norvešku više nije bilo povratka. 

Eurokvalifikacije: 

  • Hrvatska - Norveška 31-25 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani