Obavijesti

Sport

Komentari 1199

Čudo nad čudima: Hrvatska je uništila Poljsku za polufinale!

Čudo nad čudima: Hrvatska je uništila Poljsku za polufinale!
8

Nevjerojatna izvedba hrvatske rukometne reprezentacije u zadnjem kolu skupine I Europskog prvenstva u Poljskoj. Pobijedili smo Poljsku 37-23 i izborili polufinale!

VIDEO

Da, dobro ste pročitali. Hrvatska je napravila nemoguće, pobijedila je domaćina rukometnog Eura Poljsku 37-23 i, u kombinaciji sa slavljem Norvežana nad Francuskom, izborila prolazak među četiri najbolje momčadi Europe!

Prije današnjeg dana ovakav rasplet nalazio se u sferi znanstvene fantastike, šanse su nam bile jedan naprama milijun, ali dogodilo se. Ništa ne bi bilo moguće da Norvežani nisu šokirali Francuze, aktualne svjetske, europske i olimpijske pobjednike, a ono što su "kauboji" napravili u posljednjoj utakmici dana, pred 15.000 navijača u Krakowu, teško je opisati.

Bila je to neka nova, razbuđena Hrvatska. Otvorili smo s vodstvom 3-0, a Poljska je prvi gol zabila tek u 10. minuti. Obrana je igrala fantastično, a da je i napad, mogli su "kauboji" već tada otići na 5-6 golova viška.

Ivan Stevanović stao je na gol Hrvatske od prve minute i pokazalo se to dobitnom kombinacijom. Stevie je u prvom dijelu obranio čak devet lopti, a čudesan je u napadu bio Manuel Štrlek s učinkom šest od šest. U zadnjoj minuti imali smo napad za +7, ali smo ga prokockali i primili gol za 15-10. Nada je još bila živa.

A ono što se dogodilo u drugom dijelu... To ni najveći optimisti nisu mogli sanjati.

Otvorili smo drugi dio serijom od 8-0, serijom koja je pokazala da je Poljska zrela za visok poraz, ali, što je možda još i važnije, da Hrvatska može i mora proći u polufinale. Sve nam je išlo od ruke, istrčavali smo kontre, Stevanović je zaključao gol, Štrlek je bio nezaustavljiv...

Nakon svega 17 minuta u nastavku Hrvatska je vodila 30-13. Vrijeme je teklo presporo, a serija je kad-tad morala stati. Dogodila se mini kriza u našoj igri, Poljaci su nakon toga zabili pet zaredom i smanjili na 30-18. Bojali smo se da ne propustimo stečenu prednost. Ali to se ipak nije dogodilo.

U samoj završnici dobili smo nekoliko isključenja i uspjeli iskontrolirati veliko vodstvo, pogađali su Čupić i Marić u ključnim trenucima i znali smo da je to to.

Na kraju Hrvatska slavi najveću pobjedu u povijesti europskih prvenstava (prije je to bilo +11 nad Bjelorusijom), a Poljska je pretrpjela najteži poraz od 13 razlike (viši od -10 protiv Francuske i Danske).

Najboljim igračem utakmice proglašen je Ivan Stevanović s 13 velikih obrana, ali priznanje se mora odati Manuelu Štrleku koji je imao učinak 11/11, Marino Marić je dodao sedam, Zlatko Horvat pet, Ivan Slišković četiri... Kod Poljaka je Bielecki zabio četiri, sve u prvom dijelu, a u drugom je Daszek imao četiri od četiri.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Španjolske, koja je u drugoj skupini pobijedila Rusiju 25-23 i osvojila prvo mjesto. Drugi polufinalni par činit će Njemačka, koja je šokirala Dance, te Norvežani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1199
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige