Obavijesti

Sport

Komentari 25

Islandu bodovi nakon drame, pobijedili i Francuzi i Poljaci

Islandu bodovi nakon drame, pobijedili i Francuzi i Poljaci
30

Nakon pobjede Hrvatske nad Bjelorusijom Francuska je pobijedila Makedoniju rezultatom 30-23, Island je bio bolji od Norveške 26-25, a Poljska od Srbije 29-28

VIDEO

Norveška je vodila protiv Islanda dva gola razlike u prvom poluvremenu, bila u minusu tri gola u drugom, a na kraju se o bodovima odlučivalo u zadnjih 20-ak sekundi. Harald Reinkind zabio je za Islanđane, a Björgvin Gustavsson obranio je udarac Sanderu Sagosenu i Island je slavio 26-25 u 1. kolu skupine B rukometnog Eura u Poljskoj.

Aron Palmarsson zabio je osam golova za Island, Gudjon Sigursson imao je učinak šest od šest, a Gustavsson je imao 12 obrana. Na drugoj strani Kristian Bjornsen pogodio je sedam puta, a golmani su ukupno skupili sedam obrana.

Makedonci su se odlično držali protiv branitelja naslova prvaka Europe sve do devet minuta prije kraja, kad su imali 22-22. No Francuzi su iskoristili seriju pogrešaka i s pet golova u nizu otvorili put do rezultatski uvjerljive pobjede 30-23 u 1. kolu skupine A.

Prvi strijelac Francuske bio je Cédric Sorhaindo sa šest golova, pet je dodao Valentin Porte, a čudesni Thierry Omeyer i u 40. godini nastavlja pružati sjajne predstave, imao je čak 16 obrana. Na drugoj strani standardno dobar bio je Kiro Lazarov s devet golova, a Borko Ristovski obranio je deset lopti.

Neizvjesna je bila i završnica utakmice između Poljske i Srbije u kojoj je na kraju minimalno slavio domaćin rezultatom 29-28. Srbi su krajem prvog i početkom drugog dijela imali +2, ali Poljaci su potom ubacili u brzinu više i odvojili se na tri gola viška. U završnici se igralo u egalu, a Srbija je priliku za bodom propustila u zadnjoj minuti, kad je Szmal obranio sedmarac Nikčeviću.

Prvo ime utakmice bio je Michal Jurecki sa sedam golova, Szmal i Wyszomirski imali su po pet obrana, a na drugoj strani sedam su golova zabili i Nikčević te Petar Nenadić, ali ni to niti 13 obrana Darka Stanića nije bilo dovoljno Srbima da uzmu prve bodove na startu.

EP u rukometu, 1. kolo:

skupina A

  • Francuska - Makedonija 30-23
  • Poljska - Srbija 29-28

skupina B

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti