Obavijesti

Sport

Komentari 19

Jesu li umorni? Kod Islanda najviše igraju oni 'preko 30'

Jesu li umorni? Kod Islanda najviše igraju oni 'preko 30'
1

Islanđani imaju iskusnu momčad punu igrača preko 30 godina, no upravo oni igrali su najviše u prve dvije utakmice. Najviše je odigrao najstariji Valur Sigurdsson (36)

VIDEO

I dok je Hrvatska krenula u pomlađivanje momčadi, Island u svom sastavu ima čak osam igrača preko 30 godina. Za razliku od njih kod Hrvatske su samo dvojica starija od 30 godina, Zlatko Horvat (31) i Ivan Stojanović (33). Odmah do njih su Mirko Alilović (30), Marko Kopljar (29), Jakov Gojun (29), Ivan Čupić (29)...

No sve su to 'bebe' za Gudjona Valura Sigurdsona koji će ove godine navršiti 37. No upravo najstariji odigrao je i najviše u ove dvije utakmice. Islandska legenda dobila je ukupno samo četiri minute odmora protiv Norveške i Bjelorusije. Umoran? Vjerojatno ne. Valur je naviknut da juri kao na motoru iz utakmice u utakmicu i danas ne trebamo očekivati popust.

Među prvom sedmoricom Islanđana s najviše minuta na ovom Euru samo je jedan mlađi od 30. A taj jedan je Aaron Palmarsson (25). Najbolji igrač Islanda u dvije je utakmice odigrao sat i 35 minuta. Ostali su golman Gustavsson (31) koji je odigrao sat i 47 minuta, Petersson (35) sat i 32 minute, Hallgrimsson (32) sat i 25, Atlason (31) 69 minuta te Svavarsson (35) 61 minuta.

Hoće li netko od njih biti umoran, a samim time i nešto sporiji u utakmici s Hrvatskom? Nadajmo se. Pogotovo bi se to moglo očekivati od jednog od najboljih desnih vanjskih svijeta, Alexandera Peterssona koji uz to ima problem s ramenom.

- Jednu utakmicu mogu odigrati na 100%, no u iduće dvije sigurno ću osjećati velike bolove zbog ozljede ramena. Moram dozirati nastupe i trener mora paziti na to. To je jedini način kako mogu izdržati cijeli turnir. U prvoj utakmici igrao sam malo previše - rekao je Petersson nakon utakmice s Norveškom u kojoj je igrao punih 49 minuta.

U idućoj ga je trener 'štedio', odigrao je 'samo' 43 minute i na Hrvatsku sigurno ne dolazi 100% spreman. Dobra je to vijest za Babićevu momčad ako se zna koliko Islandu Petersson vrijedi.

Kod Hrvatske najpotrošeniji je Manuel Štrlek sa sat i 43 minute na parketu. Prvi do njega je Domagoj Duvnjak sa sat i pol te Marko Kopljar s pet minuta manje u igri od Duvnjaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku