Obavijesti

Sport

Komentari 170

Kauboje čekaju prvi golman Eura i drugi najbolji strijelac

Kauboje čekaju prvi golman  Eura i drugi najbolji strijelac
5

Hrvatska i Španjolska od 21 sat igraju polufinale Europskog prvenstva u Poljskoj. Valero Rivera im je drugi strijelac prvenstva, a Arpad Šterbik je prvi golman Eura

VIDEO

Hrvatska je protiv Španjolske polufinale na velikim natjecanjima igrala samo jedanput, u Portugalu 2003. godine. Pobijedili smo i kasnije postali svjetski prvaci. Kauboji večeras od 21 sat igraju sa Španjolcima za finale Eura.

Stigli smo u Poljsku pomlađeni, s novim izbornikom i hrpom igrača koji su prvi put zaigrali na tako velikom natjecanju. Porazi od Norveške i Francuske pa sjajne predstave protiv Islanda i Makedonije... Nitko nije znao koliko može ova Hrvatska. Sve do utakmice s Poljskom. Ona spada u posebnu kategoriju.

Senzacionalnom pobjedom od 14 golova razlike Hrvatska je izborila sedmi europski polufinale u nizu. Kauboji su ga izborili jednom od najvećih predstava u rukometnoj povijesti i pokazali da mogu do zlata, iako su ih svi već otpisali.

Sad nas čekaju Španjolci. Pamtimo najteži poraz u finalu Svjetskog prvenstva u Tunisu 2005. godine. No nama je bilo slađe dvije godine ranije slaviti u polufinalu SP-a pa osvojiti naslov na prvenstvu na koje smo stigli kao najgore plasirana reprezentacija Europe. Tada je i krenuo naš uzlet, nakon što je uzde preuzeo rukometni čarobnjak Lino Červar. 

Španjolci su otvorili Euro pobjedom protiv Njemačke 32-29. Odigrali su 24-24 protiv Slovenaca, potom su dobili Švedsku 24-22. U drugom krugu izgubili su od Danske 23-27 da bi dobili Mađarsku 31-29. U posljednjoj utakmici pobijedili su Rusiju 25-23 i s prvog mjesta prošli u polufinale.

Imaju najboljeg golmana Eura Arpada Šterbika, drugog strijelca prvenstva Valera Riveru, Gedeon Guardiola četvrti je bloker u Poljskoj, a Entrerrios i Aginagalde i dalje su ključni igrači u reprezentaciji koju vodi Manolo Cadenas.

Rivera 

Valero Rivera drugi je strijelac Europskog prvenstva. Novi igrač Barcelone zabio je 41 gol na Euru, a samo je Kiro Lazarov, koji više ne igra u Poljskoj, zabio više. Točnije, jedan gol više. 

Rivera izvodi sedmerce u Španjolskoj. Na ovom Euru zabio ih je 25. Ukupno su mu za 41 gol trebala 53 udarca što je 77 posto uspješnosti. Iz sedmeraca je gotovo nepogrešiv. Pucao je 31 put, 25 puta je pogodio. 

Šterbik

Srbin mađarskih korijena sa španjolskom putovnicom najbolji je golman Europskog prvenstva. Arpad Šterbik ima 45 obrana, a pucali su mu 124 puta. Ima sjajnih 36 posto obrana. Ako njemu ne krene dobro, Manolo Cadenas koristi i Pereza de Vargasa koji je na 30 obrana na prvenstvu i 29 posto uspješnosti.

Entrerrios i Aginagalde

Raul Entrerrios i Julen Aginagalde ključ su španjolske rukometne reprezentacije. Lijevi vanjski Barcelone na Euru je zabio 15 golova iz 34 udarca. Entrerrios može igrati i srednjeg vanjskog.

Pivot Kielcea Julen Aginagalde nezadrživ je na crti. Na prvenstvu je zabio 16 komada, a ima samo četiri promašaj. Kauboje čeka velika bitka sa španjolskim divom.

Španjolska je izrazito sportska nacija i susreti s Hrvatskom uvijek su napeti bez obzira o kojem se sportu radi. Goal podsjeća na povijesne okršaje Hrvatske i Španjolske u rukometu, nogometu, košarci...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom