Obavijesti

Sport

Komentari 336

Danskih '+4': Najlošiji plasman Hrvatske na SP-ima još od '01.

Danskih '+4': Najlošiji plasman Hrvatske na SP-ima još od '01.
28

Hrvatska je zaključila nastup na katarskom SP-u porazom od Danske 28-24 u kojem je stalno bila blizu, ali je protivnik bio prejak. "Kauboji" su šesti na svijetu...

VIDEO

Znalo se da će nam Danci u borbi za peto mjesto na SP-u biti jako težak protivnik i da "kauboji" moraju pružiti maksimum žele li osvojiti domaćinstvo olimpijskih kvalifikacija. Hrvatska je u toj utakmici najbolje pokazala izdanje na cijelom katarskom turniru. Bila je blizu, uvijek loptu-dvije do egala, ali nije mogla napraviti ključni korak naprijed.

"Kauboji" su pružili borbenih 60 minuta na oproštaju od Mundijala, ali više od poraza 28-24 nisu mogli. I činjenici da su šesti na svijetu, što je od devetog mjesta 2001. u Francuskoj naš najlošiji rezultat na SP-ima.

Golmanski obračun i Čupićevi sedmerci na startu

Već je početak utakmice nagovijestio kakva će to nova muka u napadu biti za hrvatsku reprezentaciju. Uvodnih deset minuta protekle su uglavnom u ritmu gol na gol uz sjajna izdanja obaju golmana (Greenove četiri, Alilovićevih pet obrana).

Problem je, baš kao i tijekom gotovo čitavog SP-a, bio protok lopte u napadu. U nedostatku kreativnosti išlo se na Čupića koji je pogodio tri sedmerca, no takvom igrom nismo dugo mogli držati ritam.

Danski niz začinili isključenjima

Serijom 4-0 od desete do 14. minute Danska je napravila ključno odvajanje i otišla na 8-4. Naši su napadi završavali ili probijanjem ili obranama Greena potpomognutim dobrim blokom danske obrane, pa je proradila i nervoza među "kaubojima". Vori i Gojun jedan za drugim zaradili su dvije minute odmora i tako nas hendikepirali, a Mikkel Hansen ušao je u seriju golova i donio Danskoj "+6" u 24. minuti.

Kada u našim redovima tada nije proradilo svjetlo za uzbunu, posredno ga je donijelo prvo isključenje naših protivnika pet minuta prije predaha, što je Igor Karačić u kombinaciji s nekoliko obrana Filipa Ivića uspio iskoristiti za približavanje na 14-11.

Da je Ivan Čupić pogodio i četvrti put sa sedam metara u 28. minuti, na odmor bismo vjerojatno otišli s prihvatljivih "-2", ali serijom brzopletih dodavanja i greškama u napadu našem protivniku nije ostalo drugo nego opet pobjeći na četiri gola viška na poluvremenu (15-11).

Ivić i Duvnjak vukli, ali nije išlo

Kao i puno puta kada je "zaštekalo", Ivić i Duvnjak morali su uskakati i spašavati. Dule je u koprodukciji sa Sliškovićem u 40. minuti smanjio na 18-16, a Danci su zaredali s greškama u napadu. Protivnik se nudio.

Iako smo stalno bili u zaostatku, isključenjem Mortensena u 53. minuti dobili smo zadnju kartu za povratak u utakmicu. Štrlek je zabio kontru za "-2", ali nakon toga Niklas Landin zaključao je gol i trima obranama presudio. Danska je peta na svijetu, Hrvatska se oprašta porazom.

Hansen zabio osam golova, Vori nula

Sredinom drugog dijela utakmica se konstantno lomila, a glavna je karika Danaca u tim trenucima bio Mikkel Hansen koji je na kraju zabio osam golova od čega četiri u kratkom razdoblju u drugom dijelu. Mads Christiansen dodao je šest, a golmanski dvojac Green-Landin kombinirano obranio 17 lopti.

Kod "kauboja" nije bilo klasičnog lidera, po četiri gola zabili su Duvnjak, Slišković i Stepančić, a Ivić i Alilović skupili 11 obrana. Dobru je rolu sredinom drugog dijela imao i Karačić s tri gola. Ostat će zabilježeno i da kapetan Igor Vori nije zabio gol iz tri čista šuta.

Njemačkoj posljednja karta za olimpijske kvalifikacije

U utakmici za sedmo mjesto reprezentacija Njemačke pobijedila je Sloveniju 30-27 i tako izborila posljednje mjesto koje vodi u olimpijske kvalifikacije. Uwe Gensheimer zabio je čak 13 golova, dok je na drugoj strani Jure Natek pogodio devet puta.

SP u Kataru, utakmica za 5. mjesto:

  • Hrvatska - Danska 24-28 (11-15)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 336
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka