Obavijesti

Sport

Komentari 127

Imamo ekipu za Rio i za Tokio: 'Klinci' dominiraju rukometom

Imamo ekipu za Rio i za Tokio: 'Klinci' dominiraju rukometom
1

Momčad za Olimpijske igre u Rio de Janeiru je tu, a vjerojatno i za igre u Tokiju. Francuze iskustvo nije dovelo daleko, medalje dijele najmlađe reprezentacije EP-a

VIDEO

Ritam modernog rukometa ne mogu pratiti 30-godišnjaci, pa ni ako se zovu Narcisse ili Abalo. Ovaj Euro definitivno je pokazao da je vrijeme superiskusnih momčadi prošlo.

Današnjim rukometom vladaju mlađe, brže i “gladnije” momčadi poput Norveške, Njemačke ili Hrvatske. Tri polufinalista spadaju među najmlađe momčadi na Euru! Odskaču tek finalisti Španjolci, s 29,5 godina u prosjeku, uz Islanđane, Poljake i Makedonce su najiskusnija momčad prvenstva. Najstariji su bili Poljaci, pola godine u prosjeku stariji od finalista Španjolske, koliko imaju i Makedonci te Islanđani. Tek su nešto mlađi (28) Danci, Rusi, Francuzi, Srbi i Slovenci.

Superbrzi Norvežani pojavili su se niotkuda i s prosjekom godina 26,5 šokirali cijeli rukometni svijet, a post od devet godina bez medalje na velikom natjecanju Nijemci su prekinuli s momčadi čija je prosječna starost svega 25 godina. Lijevi vanjski Dissinger i golman Wolff tek su napunili 25. Njih dvojica i lijevo krilo Dahmke (22) još godinama će biti kostur te momčadi. Istina, zbog brojnih ozljeda najboljih, ali i najiskusnijih igrača, Nijemci su bili primorani na Euro pozvati golobrade igrače. No, isplatilo im se, u finalu su i sigurno će ponovno biti velika snaga svjetskog rukometa u godinama koje dolaze.

Smjena generacija je u tijeku

Od sedam momčadi ispod 27 godina tri su se plasirale u polufinale. Dovoljan pokazatelj da je u ovom trenutku među najboljim rukometnim momčadima na rasporedu smjena generacija. I tko to bolje, brže i kvalitetnije napravi, mogao bi vladati velikim natjecanjima idućih godina. 

Naši “kauboji” na dobrom su putu te su tek neznatno stariji od Nijemaca, s prosjekom godina 26,5 godina kao i naš sutrašnji protivnik i jedno od najvećih iznenađenja najjačeg rukometnog natjecanja Norveška. 

Imamo sjajne mlade igrače za Rio i Tokio

Samo su dva golmana Stevanović (33) i Alilović (30) te Zlatko Horvat (31) stariji od 30. Štrlek, Karačić i Duvnjak imaju po 27, pivot Marić 25, a Slišković 24. U Tokiju ćemo gledati i Šebetića te Mamića (po 21), Cindrića (22), Brozovića (24), pa i sada ozlijeđene - golmana Filipa Ivića (23), jednog od najboljih desnih vanjskih svijeta Luku Stepančića (25), Domagoja Pavlovića (22), Sandra Obranovića (23), Stipu Mandalinića (23)... Ekipa je to koja bi već u Riju ove godine mogla jako visoko, a u Tokiju 2020. trebala bi biti na vrhuncu snage i iskustva. Smjena generacija prolazi nam bezbolno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući