Obavijesti

Sport

Komentari 31

Krah lokosica: Ovo je već treći put da spašavamo živu glavu...

Krah lokosica: Ovo je već treći put da spašavamo živu glavu...
1

Znate li koliko se u Gradu od novca za sport izdvaja za ženski sport? Dva posto, kaže Klaudija Bubalo, direktorica rukometašica Lokomotive, kluba koji je potonuo

VIDEO

Deset godina sam direktorica Lokomotive, a ovo je već treći put da spašavamo živu glavu. Dvaput smo uspjeli, valjda ćemo uspjeti i ovog puta, rekla je Klaudija Bubalo, legendarna rukometašica i jedna od onih koji se bore s vjetrenjačama u našem sportu.

Prošle sezone lokosice su postale prvakinje Hrvatske, pa su ove jeseni zaigrale u Ligi prvakinja. Zvuči nevjerojatno, ali baš to se pokazalo kobnim.

- Da, Liga prvakinja nas je pokopala. Nije lako kad nečemu težiš, misliš da će biti lakše kada dođe rezultat, a ispadne da zbog rezultata nastradaš - kaže Bubalo i nastavlja:

- Krenuli smo jako ambiciozno, pojačali se i organizirali, ali nismo bili u međunarodnom programu financiranja od Grada Zagreba, nema sponzora, a sad je najavljeno i smanjenje prihoda od 20 posto. Na taj se način ne može ništa planirati i napravili smo jedino što smo mogli u ovoj situaciji.

Najbolje igračice već su otišle, a svima ostalima ponuđeno je da ostanu u bitno skromnijim uvjetima. Istu ponudu dobio je i trener Irfan Smajlagić.

- Ovo više ne možemo pratiti, pokušavamo smanjiti troškove koliko god možemo da bi klub opstao. Lokomotiva postoji već 65 godina, bila je tu prije svih nas, mora ostati i iza nas - rekla je Bubalo pa navela samo jedan od primjera ogromnih troškova u Ligi prvakinja:

- Podlogu koja je obavezna na toj razini posudili smo od PPD Zagreba, no mi nemamo svoju dvoranu u koju je možemo postaviti. Triput smo je morali postavljati, uklanjati, prevoziti... Pazite, to je oprema teška pet tona. Samo na to potrošili smo 100.000 kuna!

Ženski sport u Hrvatskoj općenito je u velikim problemima.

- U Gradu Zagrebu posljednjih godina na ženski sport odlazilo je dva posto sredstava. Dakle, ženski sport ne postoji - razočarana je Klaudija Bubalo.

No problem u ZG-u nije tek Lokomotiva ili ženski sport. Muče se i najveći muški klubovi...

Medveščak sa sve manje navijača, upitna i Arena

Grad Zagreb nije ni dosad previše pomagao Medveščaku, ali sad više neće sufinancirati ni Ice fever. Počinje potraga za sponzorima budući da dan u Areni stoji 100.000 kuna. No sve je manje sponzora, slabije se prodaju ulaznice i suveniri... Bit će sve teže opstati.

Vaterpolski "Real Madrid" danas jedva preživljava

Mladost je daleko od trofeja, vaterpolski velikan u svjetskim razmjerima prisiljen je gledati kako se za domaće trofeje bore Jug i Primorje. “Žapci” su daleko od te razine, blagajna je prazna i važno je samo preživjeti. Ozbiljan vaterpolo rezerviran je za druge.

Za skupu utrku na Sljemenu bit će upola manje novca od Grada

Umjesto 15,5 milijuna kuna, koliko je Zagreb davao za Snježnu kraljicu, Hanžek, teniski Indoors i zagrebački maraton, iduće će se godine izdvojiti osam milijuna. Dakle, upola manje ukupno, a vjerojatno i pojedinačno po svakom od ovih događaja. Skijaški spektakl na Sljemenu morat će biti mnogo skromniji.

Cibonu spasili Biserka i Aco Petrović, ali kriza još traje

Ulogu spasitelja Cibone ljetos je dobio Aco Petrović, koji čini sve da bi izvukao klub iz teške situacije. Dao je i svoj novac, njegova majka također, ali svejedno nije bilo dovoljno da klub zadrži, primjerice, Blassingamea. Još dugo će u Ciboni biti važno samo što manje trošiti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom