Obavijesti

Sport

Komentari 56

Lino: Od početka sam znao da smo i dalje rukometna velesila

Lino: Od početka sam znao da smo i dalje rukometna velesila
7

Nakon što su donijeli samo dva boda u drugi krug, hrvatski rukometaši ne smiju kiksati večeras (20.30) protiv Makedonije jer slijede jaki Francuzi i domaćini Poljaci

VIDEO

Protiv Islanda sam vidio ono u što sam vjerovao od početka, da je Hrvatska i dalje rukometna velesila. Bilo je sjajnih pojedinaca, ali najvažnije je to što smo bili momčad, kaže Lino Červar.

Autor je hrvatskog čuda iz Portugala, osvajač čitavog niza medalja na najvećim turnirima, olimpijski pobjednik, ali i čovjek koji je pokrenuo makedonski rukomet.

- Ajde, može se reći da u razvoju njihova rukometa, koji je sad u Makedoniji sport broj jedan, ima i mojih zasluga. No zaslužni su i svi ti igrači, svi ljudi koji rade u makedonskom rukometu - skroman je Červar, već šest godina trener Metalurga iz Skoplja.

Dugo je Lino u zemlji gdje vječno sunce sja, zna sve o Makedoncima.

- Bila bi velika zabluda pomisliti da ćemo lako s njima. Da, imaju dobar dio starijih igrača, nemaju široku klupu, ali to su igrači koji se jako dobro znaju natjecati, svjesni su svojih kvaliteta i nedostataka. Racionalni su, vole držati loptu i kontrolirati utakmicu. Ako želimo i do jedne kontre, morat ćemo jako puno i kvalitetno raditi u obrani - upozorio je Červar.

Sviđa mu se što je izbornik Babić “objavio rat” bilo kakvoj vrsti euforije.

- To je mudro od njega, jer na ovakvim turnirima nema vremena za takvo što. Treba čak i u ovoj sjajnoj partiji protiv Islanda pronaći ono u čemu možemo biti bolji. Tek nam slijede najvažnije utakmice, ne smijemo si dopustiti da se uspavamo nakon jedne dobre partije, pa makar i nakon ovako dobre kao protiv Islanda - misli Lino.

Manje na EP-u gleda kandidate za medalju, više neka nova lica u Bjelorusiji, Švedskoj, Rusiji, Njemačkoj... Gleda i uči, kao i uvijek.

- Stalno učim, radim na sebi i tako ostajem mlad. Pustite vi bore, važno je da je mozak mlad - sa smiješkom kaže Červar, koji je u Poljskoj održao predavanje za trenere.

- Govorio sam o velikom problemu rukometa, a to su konzervativna pravila koja treba mijenjati. Pasivan napad ne smije biti subjektivan dojam suca, a duljina napada morala bi se ograničiti - predložio je Lino.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović za 53 sekunde u drugom poluvremenu zabio golčinu!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović za 53 sekunde u drugom poluvremenu zabio golčinu!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Sada imaju novu priliku prenoćiti na prvome mjestu uoči derbija s Rijekom

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem