Obavijesti

Sport

Komentari 18

Mirko Alilović za 24sata: Ja u Zagrebu? Ha, nikad se ne zna

Mirko Alilović za 24sata: Ja u Zagrebu? Ha, nikad se ne zna
3

Jednom možeš slučajno pobijediti Kiel, no dvaput to nije slučajnost, bez obzira kako Kiel izgledao, komplimentira PPD Zagrebu Mirko Alilović uoči ogleda u LP

VIDEO

Igrali smo sa Zagrebom nekoliko puta zadnjih godina i svaki je put sve teže. Vjerujte mi, sad će nam biti najteže, javio nam se Mirko Alilović .

Sjajni hrvatski golman s moćnim Veszprémom dolazi u goste goropadnom Zagrebu . Utakmica u Areni (subota, 20 sati) poslastica je trećeg kola Lige prvaka .

- Vanjska linija Zagreba s Obranovićem , Pavlovićem i Stepančićem okosnica je momčadi. Kada tomu dodate Zlaju Horvata , Mihića i Fiću (Ivića, op.a.) na golu, dobijete sjajnu momčad. No i mi smo jaki, pucamo na vrh, imamo individualno strašan potencijal - kaže Alilović.

Da, Veszprém ima momčad za vrh Lige prvaka, no na samom početku klub udaraju potresi. Nešto lošije otvaranje sezone 'glavom' je platio trener Antonio Carlos Ortega .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ni sam ne znam što se događa. Valjda su bili nezadovoljni nakon tih nekoliko utakmica i trener je to platio otkazom. Puno su uložili u momčad i žele rezultate odmah. Sad smo se posložili, uigrali i ponovno igramo dobro. Došli su nam Aron Pálmarsson i Slišković , sigurno smo bolji nego prošle sezone.

Spomenuo je Mirko kolegu iz reprezentacije Ivana Sliškovića koji se polako privikava.

VIDEO

- Istina, pomažemo mu da polovi sve. Nije mu lako. Došao je iz kluba gdje je igrao 60 minuta po utakmici, a tu su mu konkurencija brutalni igrači; Momir Ilić , Pálmarsson...

No vratimo se Zagrebu. Mirko je jedan od rijetkih hrvatskih rukometaša koji nije igrao za Zagreb.

- Ha, ha... Nikad se ne zna - nasmijao se Mirko pa ponovio da uživa u Veszprému:

- Odlično mi je ovdje. Klub je bomba, dobra je plaća, imamo visoke ciljeve, blizu mi je Zagreb i kad god se zaželim, dođem ovdje. I za obitelj je super da nam je Zagreb blizu. Kad god odem s klubom na dalje putovanje, oni dođu kući u Zagreb. Imam ugovor ovu i još dvije sezone.

Zagreb je nastavio rasti ove sezone, malo je tko očekivao da će biti bolji nego prošle sezone.

- Jednom možeš slučajno pobijediti Kiel , no dvaput to nije slučajnost, bez obzira kako Kiel izgledao. Razbiti ih onako na samom kraju utakmice ne može puno momčadi, pa i dobiti Celje u Sloveniji. Dečki igraju na vrhunskom nivou. Sazrijevali su prošlih godina i sada je to sve došlo na svoje, sada dobivaju utakmice kakve su prije gubili. Vidi se koliko im znači SEHA liga , igranje protiv vrhunskih momčadi svaki vikend.

Nakon Kiela doma te Meškova i Celja u gostima, Veszprém će biti najteži Zagrebov protivnik ove sezone. Iako Vujović kaže da će "morati imati muda kao crkvena zvona" žele li ih pobijediti u njihovoj Areni, pobjeda protiv Mađara bila bi novo iznenađenje.

- Respektiramo Zagreb, no ne bojimo se nikoga. Idemo po pobjedu, bit će teško, ali imamo strašnu momčad.

Jens Wolf/DPA/PIXSELL

Europski doprvak ima možda i najbolji golmanski par na svijetu. Roland Mikler i Alilović savršeno se nadopunjuju.

- Da, kod nas nema prvog i drugog golmana. Prošle sezone Mikler je bio u fantastičnoj formi, a onda dođe Final Four i ja odigram odlično.

Imao je Mirko problema s ramenom prošle sezone. Ni sada situacija nije bajna, no...

- Boli stalno, ali naviknut sam na to. Boli dva, tri dana pa prestane. Ma, znate, čim jednom to krene, više nikad nije isto.

Prošle sezone falio je samo jedan korak do europskog vrha, no Barcelona je u finalu bila prejaka. Sada nekako svi misle da je došlo vrijeme za Veszprém.

- I mi se nekako nadamo tome. Nadamo se da je došlo vrijeme da razbijemo tu njemačko-španjolsku dominaciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka