Obavijesti

Sport

Komentari 123

'Nismo zadovoljni, možemo to bolje, ali golmani nisu bili loši'

'Nismo zadovoljni, možemo to bolje, ali golmani nisu bili loši'
1

Veliki maestro hrvatskog rukometa Ivano Balić analizirao je igru Hrvatske na EP-u rekavši da obrana mora biti gušća, da golmani nisu bili loši i da se svi trebaju dati

VIDEO

Dobra su nam dva boda protiv Bjelorusije i obrana u drugom poluvremenu, a loše je... Uh, ima toga, započeo je Ivano Balić svoja razmišljanja za HRT nakon nezavidne situacije u kojoj se našla hrvatska rukometna reprezentacija na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

- Nismo zadovoljni s nekim stvarima, ali mislim da to možemo popraviti u utakmici protiv Islanda. Obrana mora biti gušća, a i golmani moraju pomoći. Nisu na vrhunskoj formi, ali nisu bili loši - dodao je nekadašnji najbolji rukometaš svijeta.

"Kauboji" nisu našli pravu formulu protiv Norvežana. Balić vjeruje da to mogu vratiti već sutra.

- Da biste pobijedili, sve se mora poklopiti i svi trebaju dati svoj dio. Treba naći balans. Kad se to nađe, bit će sve dobro. Malo nam nedostaje do toga.

Jedan od razloga slabe igre Babićeve reprezentacije je i ozljeda kapetana Marka Kopljara.

- Vuče tu ozljedu mjesec i nešto, nije puno trenirao u Barceloni. Pokušali smo ga zaliječiti, nije ga se puno opterećivalo pa možda zbog toga izgleda umorno - kaže Balić.

Osim na golmanskom dijelu, treba poraditi i na igri igrača u polju u obrani.

- Obrana treba biti pokretljivija, onda će biti još bolja i žešća. Jednostavno, treba više stati skupa i držati se zajedno da to izgleda kao jedan čovjek, a ne šest ljudi odvojeno.

Iako je Balić jedinstven i teško je naći mu pravog nasljednika u reprezentaciji, na njegovoj poziciji srednjeg vanjskog to pokušavaju Domagoj Duvnjak i Igor Karačić.

-  Svaki od njih ima svoj stil. Igrali su jako dobro, kao i Cindrić koji je imao jako dobru rolu iako je više igrao kao lijevi vanjski. Karačić je bio prodoran, agresivan i bio je odličan, zadovoljan sam s njim.

Island je u prvom kolu pobijedio Norvešku pa izgubio od Bjelorusije. Opet nas čeka borben protivnik.

- Island je već godinama isti, igra isto, 6-0 obranom koja se pretvara u 3-3 već deset godina. Agresivni su, čvrsti u napadu, igraju strpljivo i kad krenu, krene svih šest igrača. Imaju par poteza koje stalno rade. Izbornik ih je dobro analizirao, samo to treba napraviti na terenu - rekao je Ivano pa prokomentirao najopasnijeg igrača Arona Palmarssona:

- Mislim da ćemo ga uspjeti zaustaviti. Bit će teško, ali ima načina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku