Obavijesti

Sport

Komentari 19

Od Đakova do vrha svjetskog rukometa: Šogore, dodaj loptu

Od Đakova do vrha svjetskog rukometa: Šogore, dodaj loptu
1

DJEČACI SU ODRASLI Domagoj i Marko prvi put skupa su igrali za Đakovo kao tinejdžeri, u međuvremenu su postali veliki prijatelji, a od ljetos su i - rodbina

VIDEO

Kad smo se Domagoj i ja upoznali? Uh, bilo je to tisućuosamsto i neke..., nasmijao se Marko Kopljar, koji je s Duvnjakom suigrač, prijatelj, a kad je oženio Domagojevu sestru Ivu, postali su i šogori.

- Odličan je igrač, ali odličan je i kao ujak - kaže Kopljar, koji je odrastao i rukomet počeo igrati u Požegi, dok je dvije godine mlađi Domagoj karijeru započeo u rodnom Đakovu.

- Znamo se mi još iz dana kad smo igrali međusobno kao kadeti, on za Požegu, a ja za Đakovo. Kad sam ga prvi put vidio, bio je valjda jednako visok kao sad, ali puno mršaviji. Mislio sam si: ‘Što je ovo...’ - sa smiješkom kaže Duvnjak.

Prvi put su zajedno zaigrali kad je Domagoj imao 14, a Marko 16 godina. Našli su se u reprezentaciji Slavonije.

- Imao sam 16, on 14, a ta je selekcija bila do 18 godina. Razlika od četiri godine u tim uzrastima stvarno je golema, ali on je već tada pokazivao kvalitetu. S 15 godina igrao je za U-19 reprezentaciju i s tim se ljudima nosio tako da sam bio u šoku. Nije se još ni formirao do kraja, nije ni izrastao, ali na svakom je treningu pokazivao strašnu kvalitetu. Tu sam ga zapamtio - kaže Kopljar.

Putevi su im se opet spojili dvije godine poslije. Kopljara je Medveščak poslao na posudbu u Đakovo, a ondje ga je dočekao Duvnjak.

- Sjećam se da mi je on prvi poslao poruku nakon što smo to dogovorili - kaže Kopljar.

I tu je počela priča o jednom rukometnom prijateljstvu. I o uspješnoj suradnji na terenu.

- Svi suigrači bili su puno stariji, ali Dule je bio glavni igrač, najbolji strijelac i asistent, a često se te sezone znalo događati da ima i po deset ukradenih lopti po utakmici - priča Kopljar, koji je imao drukčiji put, kasnije se razvio u igrača za najvišu razinu, ali zato je kapetan danas on.

- Super se snalazi u toj ulozi. Već godinama je ovdje i ovaj posao odrađuje zaista odlično. Ma nemam ni riječi prigovora - smješka se Duvnjak, koji je svojem šogoru zamjenik.

- Pomažemo jedan drugome uvijek, pa tako i kad treba povesti momčad. Drago mi je što ga imam uz sebe - kaže Dule.

Danas više ni sam ne zna čuje li se češće s Markom ili sa sestrom Ivom.

- Kad se čujem s Markom, kažem mu da mi da malo sestru na telefon. I obrnuto, naravno - rekao je Duvnjak.

Uoči EP-a su se i ozlijedili praktički istodobno, ali u Poljskoj stišću zube i igraju. I, kao i uvijek, jedan drugome čuvaju leđa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika