Obavijesti

Sport

Komentari 12

Osam Hrvata u Kölnu, Renato Sulić najbolji pivot četvrtfinala

Osam Hrvata u Kölnu, Renato Sulić najbolji pivot četvrtfinala
2

Na rukometni Final Four Lige prvaka plasirali su se Barcelona, Kielce, Veszprem i Kiel. Očekivano i potpuno zasluženo jer to su četiri najbolje momčadi u Europi

VIDEO

Trima jučerašnjim utakmicama završio je put prema Kölnu. Final Four rukometne Lige prvaka izborili su Barcelona, Kielce, Kiel i Veszprem. Potpuno zasluženo jer riječ je o četiri daleko najbolje rukometne momčadi na svijetu u ovom trenutku.

Iako Zagreb nije izborio plasman na završni turnir, u Kölnu ćemo ipak gledati osam Hrvata. Najbrojnija hrvatska kolonija je, dakako, u Kielceu. Dres poljske momčadi nosi pet Hrvata, dva imamo u Veszpremu, a jednog u Kielu. Jedina momčad koja u svojem sastavu nema hrvatskog rukometaša je Barcelona . No i to će se od iduće sezone promijeniti jer u redove katalonskog diva dolazi Marko Kopljar.

Nakon što je Zagreb teško stradao u subotu, u nedjelju su odigrane preostale tri uzvratne utakmice. Kielce je na domaćem terenu branilo +2 iz Skoplja i bez većih problema plasiralo se u Köln s novih +2 (33-31). Kod domaćina Buntić je zabio 4, a Čupić i Štrlek po tri. Kod poraženog Vardara Karačić je zabio sedam i bio jedan od najboljih igrača.

Kiel je na uzvrat iz Szegeda došao s minusom od dva gola zaostatka, no već na samom početku uzvratne utakmice jasno je bilo tko će igrati na završnom turniru. Fantastični igrači, domaći teren i široka klupa jednostavno su bili previše za tvrde Mađare. Domagoj Duvnjak počeo je utakmicu na klupi, no u malo minuta provedenih na parketu uspio je zabiti dva gola. Najbolji kod Nijemaca bili su Jicha s osam te Vujin sa sedam golova.

Za kraj smo ostavili utakmicu uigrane momčadi protiv zvijezda koje su sve samo ne momčad. Na jednoj strani Veszprem , a na drugoj PSG. Na uzvrat u Mađarskoj došli su s remijem iz Pariza, no iako u momčadi imaju igrače poput Hansena, Omeyera, Narcissea i Abaloa, Francuzima  nitko nije davao prevelike šanse za prolaz. Ilić sa sedam i Sulić s pet te fantastični Mikler na golu predvodili su Mađare do uvjerljive pobjede 34-28. A ona bi bila još i veća da čudesnu večer nije imao Mikkel Hansen . Danac je zabio 15 golova iz 17 udaraca! Kod PSG-a od Hrvata je zabio samo Kopljar, dva gola. Vori je igrao malo, a Gojun puno i dobro u obrani.

  • Hrvati na Final Fouru: Kiel (Domagoj Duvnjak), Kielce (Ivan Čupić, Manuel Štrlek, Denis Buntić, Željko Musa, Marin Šego), Veszprem (Mirko Alilović, Renato Sulić)

Sulić u najboljoj momčadi

Renato Sulić u ovom je trenutku vjerojatno najbolji i najkompletniji pivot svijeta. Iskusni Sulić igra fantastično, a oko njegovih blokova i odličnog otkrivanja vrte se svi napadi Veszprema. PSG-u je zabio pet golova, odradio fantastičan posao u obrani i s pravom je izabran u najbolju momčad uzvratnih utakmica četvrtfinala .

Čupićev gol među pet najljepših

Gol Ivana Čupića među najboljih je pet uzvratnih utakmica četvrtfinala Lige prvaka. Čupićev je 'suhi list' treći najljepši, a zabio ga je jednom od najboljih golmana svih vremena, Arpadu Šterbiku.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica