Obavijesti

Sport

Komentari 144

Goluža: Lako kritizirati uz TV; Gobac: Snosit će posljedice...

Goluža: Lako kritizirati uz TV; Gobac: Snosit će posljedice...
9

Ništa se ne mijenja. Izbornik će snositi posljedice. Postavili smo ciljeve, prvi je ostvaren, a vidjet ćemo što će biti dalje, rekao je prvi čovjek hrvatskog rukometa

VIDEO

Dan nakon bolnog poraza od Poljske, Slavko Goluža i Zoran Gobac hrvatskoj javnosti objasnili su kako je došlo do ispadanja sa SP-a. Hrvatskoj predstoje važne utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta. Samo sedam reprezentacija ide u kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju koje su na rasporedu već sljedeće godine.

- Ispunili smo prvi cilj. Bitno je samo da pokušamo biti peti kako bismo bili domaćini kvalifikacijskih grupa. Je li ovo uspjeh ili neuspjeh, pokazat će analiza. Nećemo bježati od pitanja, ali činjenica je da smo ostvarili prvi cilj - rekao je Zoran Gobac. Prvi čovjek hrvatskog rukometa analizirao je što je pošlo po krivu.

- U struku ne želim previše ulaziti. Ali imamo previše igrača koji igraju u jednom smjeru. Na ovakvom turniru to je neodrživo. Naš najbolji igrač došao je na turnir izmoren bolešću, nije uspio završiti liječenje i to je jedan od uzroka, ali nije opravdanje za poraz. Domagoj je došao na SP, a morao je prekinuti liječenje i hvala mu na tome. To je jako opasno, ponavljam, jako opasno. Mi ćemo sada inzistirati u njegovom klubu da što prije obavi te operacije - rekao je Gobac te se dotaknuo i suđenja:

- Jučerašnja utakmica nije imala isti način suđenja kao do sada. Sve se promijenilo usred prvenstva, od onog košarkaškog suđenja pa do ovog gdje je dopušteno bilo hrvanje.

Goran Stanzl/Pixsell

Među četiri najbolje reprezentacije svijeta nema dvije rukometne velesile, Danske i Hrvatske.

- Svi igraju rukomet, svi napreduju, sve se mijenja, no bitno je da smo ostali tu negdje blizu, među sedam, osam. Za kriterije naših navijača je malo, no moramo biti realni, moramo se pripremati da danas, sutra neće više biti što je bilo. 

No prvi čovjek hrvatskog rukometa vjeruje da Hrvatska ima svijetlu budućnost.

- Imamo puno mladih igrača koji fale ovdje, bar 5, 6 igrača koji nisu ovdje i konkuriraju za momčad. Šuter je spreman, Stipe Mandalinić. Tu su i Vuglač, Obranović, igrači koji dolaze - rekao je Gobac te se okrenuo izborniku:

- Ništa se ne mijenja. Izbornik će snositi posljedice. Postavili smo ciljeve, prvi je ostvaren, a vidjet ćemo što će biti dalje. Imali smo otvoren put do finala, ali sami smo krivi za sveNije tajna, jurišat ćemo na titulu prvaka Europe 2018. I 80 posto naših igrača bit će u naponu snage. Cilj na OI? Ha, vidjet ćemo, no naš je cilj uvijek medalja. Poljsku bismo od 10 utakmica dobili u sedam - kazao je Gobac te se dotaknuo i Ivana Balića:

- Bit će dublja analiza ovoga svega, idemo korak po korak. Naš novi koordinator koji će nam se priključiti od 1. srpnja sa stručnim stožerom i s nama će donest odluke. No bit će on uključen i prije u posao. Radimo sustavno, omogućit ćemo svima našim igračima da dobiju šansu, da rade u savezu i budu uz momčad što je normalno. Na nama je da osiguramo materijalna sredstva da taj savez funkcionira. 

Goran Stanzl/Pixsell

Vratio se Gobac još jednom na utakmicu s Poljskom.

- Ni nama još nije jasno kako smo izgubili. Imali smo sve u svojim rukama, preokrenutu utakmicu. No puno toga se negativno dogodilo u zadnjih desetak minuta. Zasluženo smo izgubili i normalno je da ćemo snositi kritike zbog tog poraza.

Goluža: Žao mi je što smo razočarali naciju

Mjesta za kritiku ima, ali najlakše je kritizirati uz kokice i daljinski, rekao je Slavko Goluža.

- Žao nam je što smo razočarali naciju. Bilo je grešaka... Istina. Ali dečki su dali sve od sebe. Nitko nije htio više od igrača i mene da prođemo u polufinale. 

- Sve bi bilo drugačije da nije bilo ozljeda. Pa mi nismo imali pravog šutera koji može opaliti s 10, 11 metara - kaže Goluža.

Vori: Nama je najteže

Moramo se dići. To je najbitnije. Moramo zaboraviti Poljsku, rekao je Igor Vori.

- Željeli smo polufinale, nije išlo. Ono što nas čeka protiv Njemačke naš je finale. Suigračima svaka čast, oni su pravi borci. Ne treba se predavati - kazao je Vori te stao u obranu Duvnjaka:

- Nemojte stalno pričati da je Dule neki krivac. Nedostajalo je da budemo momčad prava. Nedostajao je Dule, ja, kao najiskusniji i najstariji... 

Goran Stanzl/PIXSELL

- Nadam se najboljem protiv Njemačke. Ne smijemo spuštati glave. Zbog mlađih igrača treba pozitivno gledati. Idemo se oprostiti s pobjedom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe