Obavijesti

Sport

Komentari 10

Pliva za nas: Otac je s Islanda, no ja ću navijati za Hrvatsku...

Pliva za nas: Otac je s Islanda, no ja ću navijati za Hrvatsku...
4

JEDNA DOMOVINA Islandski ne znam, u toj zemlji nikad nisam ni bio, rekao nam je hrvatski plivač Sven Arnar Saemundsson koji će večeras navijati za Kauboje...

VIDEO

Sven Arnar Saemundsson (19) neće večeras navijati za Island. Otac mu je iz te male otočne države, no Sven je rođen u Hrvatskoj i plivački je reprezentativac. Večeras će uz TV drukati za “kauboje” protiv Islanda.

- Uvijek mi je Hrvatska ispred Islanda. Rođen sam tu, išao sam u školu. Osim što mi je otac Islanđanin, nemam baš previše veze s Islandom - rekao je Sven, koji niti ne govori islandski.

- Znao sam nešto kao mali, no sve sam zaboravio - kaže Saemundson.

Hrvatska plivačka nada s ocem nije u kontaktu, a nikad nije niti bio u toj državi na sjeveru Europe.

- Moram priznati da sam počeo proučavati povijesti Islanda, vrlo je zanimljiva - kaže Sven, koji neće večeras propustiti utakmicu.

- Rukomet sam prije više pratio, no znam da su naši izgubili od Norveške. Island mi je ipak drag, ako ne igraju protiv Hrvatske, uvijek ću navijati za njih, u bilo kojem sportu - istaknuo je Sven.

Islandski ne govori, no iznenadit će vas znanjem japanskog. Prije šest godina čak je i pobijedio na natjecanju govorenja japanskog jezika održanom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

- Uh, to je bilo davno. I japanski više ne govorim dobro, no nekad sam bio dobar pa sam se i natjecao - rekao je Sven, koji je te 2010. sanjao o tome da bude turistički vodič za Japance koji dođu u hrvatsku metropolu.

Ivica i Elin na hokeju

Rukometaši Islanda ipak će u Hrvatskoj imati velikog navijača. Elin, supruga najboljeg hrvatskog skijaša Ivice Kostelića, i sama bivša skijašica, uvijek žestoko bodri sportaše iz svoje zemlje. Čak i kad igraju protiv Hrvatske. Ivici to ne smeta jer u konačnici Hrvatska najčešće pobijedi, bez obzira o kojem je sportu riječ.

Ivica i Elin u travnju 2011. došli su u Dom sportova na utakmicu hokejaškog SP-a, a Hrvatska je pobijedila Islanđane 9-0. Ivica je slavio i kad je Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama za nogometni SP izvukla Island.

- Taj ždrijeb me jako razveselio jer smo se mi u obitelji imali zbog čega zadirkivati. Hrvatski dio obitelj navijao je za ‘kockaste’, a Elin je bila za Island - rekao je Ivica.

Hrvatski nogometaši su otišli u Brazil, a Ivica se nada da će i “kauboji” biti uspješni...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...