Obavijesti

Sport

Komentari 99

Poljaci su hrvatske mušterije: Aliloviću i Čupiću baš "leže"

Poljaci su hrvatske mušterije: Aliloviću i Čupiću baš "leže"
8

Hrvatska protiv Poljske igra u srijedu u 16.30 četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu. Dosad smo šest puta igrali na velikim natjecanjima. Hrvatska je slavila pet puta...

VIDEO

Poljaci nam leže, u zadnje vrijeme su nam redovne mušterije, rekao je Mirko Alilović. Hrvatski golman zna što priča. "Kauboji" su protiv Poljske na velikim natjecanjima igrali šest puta, uz pet pobjeda i tek jedan poraz.

REUTERS/PIXSELL

Poljaci su slavili u Pekingu na Olimpijskim igrama 2008. godine 27-24. Hrvatska je tim porazom izgubila drugo mjesto u skupini što nas je odvelo u polufinale protiv Francuza, kasnijih olimpijskih pobjednika.

Alilović je nekako posebno "nabrijan" na Poljake. Prvi naš susret bio je na Europskom prvenstvu 2008. godine u norveškom Stavangeru. Hrvatska je slavila 32-27. Mirko Alilović imao je 17 obrana. Ivano Balić tada je bio proglašen igračem utakmice, ali Ivano kao Ivano, svoju je nagradu predao Aliloviću.

Ne leže Poljaci samo Aliloviću

Nakon poraza u Pekingu, Hrvatska se sljedeći put susrela s Poljacima u polufinalu SP-a u zagrebačkoj Areni 2009. godine. Hrvatska je pred više od 15.000 navijača slavila 29-23 i opet je Mirko Alilović briljirao. Hrvatska "hobotnica" obranila je 16 lopti poljskim igračima. Ivan Čupić tada je zabio 12 golova iz 13 pokušaja.

Goran Stanzl/PIXSELL

Godinu dana kasnije Hrvatska i Poljska igrale su u polufinalu Europskog prvenstva u Austriji. Hrvatska je pobijedila 24-21, Ivan Čupić zabio je šest golova Poljacima. U Švedskoj smo ih 2011. dobili u kvalifikacijama za Olimpijske igre 28-24.

Hrvatska je zadnji put igrala protiv Poljske u siječnju prošle godine. Bilo je to na Europskom prvenstvu u Danskoj, a slavili smo 31-28. 

"Možda je vrijeme da pobijedimo Hrvate"

Poljska je bila bolja od Švedske 24-20. I to bez najboljeg igrača Krzysztofa Lijewskog. Poljaci su od šest utakmica na velikim natjecanjima protiv Hrvatske izgubili pet. Sad vjeruju da je došlo vrijeme za pobjedu.

Goran Stanzl/PIXSELL

- Znamo sve o Hrvatskoj. Imaju dosta igrača iz Kielcea, a često smo gubili od njih. No, tko zna što će biti u srijedu. Ponekad se stvari mogu promijeniti. Možda je došlo vrijeme za pobjedu - rekao je Piotr Chrapkowski.

Poljake je posložio Nijemac Michael Biegler.

- Uzvratit ćemo Hrvatima istom mjerom - rekao je njemački trener.

Hrvatske utakmice protiv Poljske.

  • Europsko prvenstvo 2008.: Hrvatska - Poljska 32-27
  • Olimpijske igre, Peking, 2008.: Hrvatska - Poljska 24-27
  • Svjetsko prvenstvo u Zagrebu 2009.: Hrvatska - Poljska 29-23
  • Europsko prvenstvo 2010.: Hrvatska - Poljska 24-21
  • Kvalifikacije za OI, 2011.: Hrvatska - Poljska 28-24
  • Europsko prvenstvo 2014.: Hrvatska - Poljska 31-28
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom