Obavijesti

Sport

Komentari 25

Prva pobjeda Danske, Nijemci i Poljaci slavili nakon drame...

Prva pobjeda Danske, Nijemci i Poljaci slavili nakon drame...
2

Dok su u skupini C do bodova relativno lagano došli Island, Švedska i Francuska, skupina D ponudila je puno više drame i minimalne pobjede Poljske i Njemačke...

VIDEO

Skupina C

Nakon teškog poraza na otvaranju SP-a od Švedske, Islanđani su došli do prve pobjede u utakmici drugog kola skupine C protiv Alžira. Afrikanci su, istina, držali priključak do poluvremena, ali potpomognuti dvojcem Gudjon Valur Sigurdsson - Aron Pálmarsson koji je zabio osam odnosno sedam golova, "vikinzi" su mirno priveli utakmicu kraju i slavili 32-24.

Slično je u kasnijem terminu od 19 sati bilo i u utakmici Češke i Švedske. Šveđani su nastavili u pobjedničkom ritmu i uz deset golova Kima Anderssona dobili 36-22. Francuska je protiv Egipta imala malo jači otpor i dobila samo četiri razlike (28-24), no Egipćani se nikad nisu uspjeli sasvim približiti "pijetlovima", tako da nije bilo dramatično. Nikola Karabatić zabio je šest za pobjednike.

  • Island - Alžir 32-24
  • Češka - Švedska 22-36
  • Egipat - Francuska 24-28

Ljestvica: Švedska 4 boda, Francuska 4, Egipat 2, Island 2, Češka 0, Alžir 0.

Skupina D

Ako je netko tražio dramu četvrtog dana katarskog SP-a, mogao ju je naći u dvobojima skupine D. U prvoj utakmici na programu Argentina je nakon remija s Danskom odigrala još jednu egal-završnicu, ali je ovaj put izvukla deblji kraj. Poljska je uz pet golova Lijewskog, Krajewskog i Jureckog pobijedila 24-23.

Na jednako je neizvjestan način završio i duel Njemačke i Rusije, dviju reprezentacija koje su SP otvorile pobjedom. Nijemci su s devet golova Uwea Gensheimera dobili 27-26, a Danska se za uspavan start Mundijala iskalila na Saudijskoj Arabiji koja je izgubila 38-18. Henrik Toft Hansen zabio je najviše, osam golova.

Goran Stanzl/PIXSELL
  • Argentina - Poljska 23-24
  • Njemačka - Rusija 27-26
  • Saudijska Arabija - Danska 18-38

Ljestvica: Njemačka 4 boda, Danska 3, Rusija 2, Poljska 2, Argentina 1, Saudijska Arabija 0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti