Obavijesti

Sport

Komentari 19

Prvi stranac stigao u Zagreb: Potpisao Dobrivoje Marković

Prvi stranac stigao u Zagreb: Potpisao Dobrivoje Marković
1

Poziv Zagreba stigao je u ponedjeljak za mene pomalo iznenada. Nisam ni sekunde dvojio već sam odmah spakirao stvari i krenuo u Zagreb, kaže Dobrivoje Marković

VIDEO

Pojačat ćemo se na poziciji lijevog krila, pivota i golmana, govorili su čelnici Zagreba protekli tjedan nakon neugodnog poraza od Bešiktaša.

I prvi korak je učinjen. Hrvatski je rukometni prvak doveo i četvrto lijevo krilo u svlačionicu. To je Dobrivoje Marković (29), povremeni srpski reprezentativac i bivši član Vardara, Cuence, Jugovića i Sintelona. Posljednji klub u kojem je igrao bio je Vardar, no zadnja tri mjeseca proveo je trenirajući u Jugoviću te u Zagreb dolazi kao slobodan igrač.

- Bilo je ponuda, ali čekao sam onu pravu i na kraju je dočekao. Nakon Vardara nisam mogao ni pomisliti da idem u neku slabiju sredinu i stoga je ponuda PPD Zagreba bila upravo ono čemu sam se nadao. Zagreb je klub velike tradicije, trofejima bogate povijesti, ali i dobre sadašnjosti i još bolje budućnosti. Pratio sam ih lani, a pratim ih i ove godine i mogu samo reći kapa dolje momcima i treneru Vujoviću na svemu što su ostvarili. Poziv Zagreba stigao je u ponedjeljak za mene pomalo iznenada. Nazvao me sportskki direktor kluba Božidar Jović i rekao da su zainteresirani za moje usluge. Ja, naravno, nisam ni sekunde dvojio već sam odmah spakirao stvari i krenuo put Zagreba - rekao je 188 centimetara visoki rukometaš za službene stranice kluba. 

S Veselinom Vujovićem radio je dvije godine u Vardaru i jako dobro zna što ga čeka u Zagrebu.

- Prve dvije godine u Vardaru me trenirao Veselin Vujović, a posljednje dvije Raul Gonzales. A Vujo ko Vujo. Mogu reći da je riječ o vrhunskom stručnjaku, čovjeku koji je često nagao i temperamentan, ali i koji zna točno što želi i kako to od svojih igrača dobiti. Proveo sam jedan lijep i uspješan period s njim u Vardaru i iskreno se veselim nastavku te suradnje. Vjerujem da ću se lako uklopiti s njim, ali i sa momcima koji čine jednu odličnu ekipu - dodao je Marković.

Naravno, Zagreb je pomno pratio, a s hrvatskim prvakom potpisao je na dva mjeseca. Nakon toga će klub odlučiti hoće li produljiti suradnju.

- Zagreb je lani napravio sjajan rezultat plasmanom među osam najboljih u Ligi prvaka i osvajanjem trećeg mjesta u SEHA ligi. Vjerujem kako i ove godine imamo kvalitetu da odemo među osam u Europi i među četiri u regiji, a jednom kad si tamo sve je moguće. S obzirom na novi sustav natjecana u Ligi prvaka smatram da bi ponavljanje prošlogodišnjeg rezultata bio i više nego vrhunski rezultat - rekao je Marković.

Konkurencija na lijevom krilu i do sada je bila velika, a s Markovićem Vujović ima četiri lijeva krila na raspolaganju. Tu su još Mihić, Šprem i Kovačević. 

- Mislim da imamo jako dobru ekipu, momci su borbeni, gladni uspjeha i iskreno me veseli što dolazim u jednu takvu izuzetno poticajnu atmosferu. Konkurencija je naravno velika, svjestan sam da su na mojoj poziciji sjajni igrači i momci poput Lovre Šprema, Lovre Mihića i Antonija Kovačevića, sve trojice hrvatskih reprezentativaca. Neće biti lako izboriti se za minute, ali ja sam uvijek bio borac i vjerujem kako mogu svojim kvalitetama doprinijeti još boljoj igri Zagreba. Postoji trening kroz koji ćemo se pokazivati i dokazivati i na koncu zapravo i nije bitno koji od nas četvorice igra, ako igra dobro i ako doprinosi boljoj igri ekipe. Veselim se što sam došao u ovako velik klub - poručio je na kraju Marković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku