Obavijesti

Sport

Komentari 6

Remi ranjenih Vujinih 'lavova': Taj bod nam je velik kao kuća

Remi ranjenih Vujinih 'lavova': Taj bod nam je velik kao kuća
1

Možda je kod tog šuta u zadnjem napadu i bio sedmerac za Wislu, ali mislim da je neriješeno nakon svega najpošteniji ishod, rekao je Veselin Vujović nakon remija

VIDEO

Stepančić, Šebetić, Valčić, Šandrk, Šušnja, Mandalinić... Dala bi se od nabrojanih igrača pristojna momčad napraviti, no nažalost oni su na ovom popisu iz sasvim drugog razloga. Sve su to ozlijeđeni igrači hrvatskog prvaka. I takav, ranjeni Zagreb, uspio je osvojiti bod (23-23) na vrućem gostovanju kod izravnog konkurenta Wisle.

- Ova utakmica zaslužila je epitet velikog derbija Ligi prvaka - ponosan je Veselin Vujović na svoje rukometaše.

Kako i ne bi bio kad je na parketu u Poljskoj imao šest krila, juniore, igrača manje u zapisniku te niti jednog desnog vanjskog. I zato ne čudi izjava Lovre Šprema o važnosti ovog boda.

- Morali smo krenuti jako od početka, kontrolirali smo utakmicu svih 60 minuta. Mislim da smo malo previše pogrešaka u napadu napravili kad smo se odvojili na veću razliku, no i bod je velik kao kuća - kaže Šprem, u ovoj utakmici i krilo, i vanjski, i srednji...

- Imali smo velikih problema u pripremi utakmice zbog velikog broja ozlijeđenih igrača i prije utakmice nismo gajili baš neke velike iluzije. No odlučili smo da ćemo se maksimalno boriti, pokušati dati sve što možemo i igrači su u velikoj mjeri napravili ono što sam od njih tražio - kaže Vujović.

A kada se još zna da je Wisla imala čak 13 sedmeraca (?!), a Zagreb 14 minuta isključenja, bod doista zvuči nestvarno. Podsjetimo, Wisla je jedina momčad koja je prošle godine pobijedila Barcelonu, a na klupi ima sjajnom Manola Cadenasa.

- Puno je bilo sedmeraca, ali mislim da su suci dobro sudili. Možda su tek dva ili tri sedmerca bila dvojbena. No to je rukomet, mi smo se dogovorili da igramo tako, jako i raditi faul do kraja pa neka oni pucaju sedmerce - otkrio je Šprem.

Najbolji strijelac kod Zagreba bio je Stefan Vujić sa šest golova, no najveće zasluge za bod idu Zagrebovim golmanima koji su imali 15 obrana, od čega četiri obranjena sedmerca, a Ivić je skinuo i zicer nekoliko sekundi prije kraja utakmice.

- Da, tako to ide. Nekad mi njima pomognemo, nekad oni nama... Mijenjali smo se po trojica, četvorica u napadu što je neviđeno u rukometu - kaže Šprem.

Nakon utakmice Manolo Cadenas žestoko se obrušio na mađarske suce, zamjerio im je puštenu prednost upravo kod tog zadnjeg šuta.

- Možda je kod tog šuta u zadnjem napadu i bio sedmerac za Wislu, ali mislim da je neriješeno nakon svega najpošteniji ishod - zaključio je Zagrebov čudotvorac Vujović.

Remi je to koji Zagreb ostavlja na petom mjestu s bodom ispred Wisle, ali i s istim brojem bodova kao Kiel na četvrtom mjestu. A to je bilo sve što je Vujović želio, prilika da se u drugom dijelu sezone s Kielom bori za toliko željeno četvrto mjesto. U Ligi prvaka slijedi pauza, sljedeću utakmicu Zagreb igra u Areni 10. veljače protiv PSG-a, a do tada bi pehovi valjda trebali prestati i svi osim Stepančića će se vratiti iz bolničkih kreveta. A onda, tko zna gdje im je kraj...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju