Obavijesti

Sport

Komentari 40

Stevanović, Marić i Slišković među otkrićima su u Poljskoj

Stevanović, Marić i Slišković među otkrićima su u Poljskoj
1

Naš se golman, iako ima 33 godine, pokazao otkrićem Europskog prvenstva u Poljskoj. Partija protiv domaćina bila mu je sigurno jedna od najboljih u karijeri

VIDEO

Moram pohvaliti našega golmana. On je bio junak protiv Poljske. Ove rečenice Domagoja Duvnjaka dovoljno govore o Ivanu Stevanoviću, koji je apsolutno otkriće Europskog prvenstva u Poljskoj.

Riječanin je protiv Poljaka u čudesnoj pobjedi za polufinale obranio 13 lopti. Sve je lopte obranio kad se utakmica lomila. Bio je sjajan. Na EP-u je na 34 posto obrana. Naš je golman sigurno jedno od najvećih otkrića Europskog prvenstva, a na velikom je natjecanju debitirao s 33 godine na leđima. Podsjetimo, Stevanović ne bi niti bio u Poljskoj da Filip Ivić nije imao problema s leđima. Izbornik Željko Babić i trener golmana Valter Matošević odlučili su dati priliku Stevanoviću i očito je da nisu pogriješili. Bio je to pogodak u sridu, odluka koja je Hrvatskoj donijela borbu za medalje, no šteta što mu nisu dovoljno vjerovali u utakmici protiv Španjolaca.

Prvo je pozvan umjesto ozlijeđenog Pešića, a na EP je otišao zbog Ivićevih problema.

- To je Ivanu bila najvažnija utakmica karijere, zbog toga mu je ujedno bila najbolja - kaže Mario Kelentrić.

Naš je bivši reprezentativac trener golmana u Zagrebu. Dobro zna što Stevanović može, pa je tako istaknuo i da je Ivan u nekim utakmicama branio i bolje nego protiv Poljaka. Stevanović je prošle godine potpisao ugovor s njemačkim drugoligašem Bietigheimom, ali je na kraju ipak odustao od odlaska u Njemačku i ostao je u Zagrebu, gdje brani s Ivićem.

Do svoje 25. godine Stevanović je bio u Zametu, zatim je otišao u Poreč pa se vratio u Rijeku. Nakon toga je došao u PPD Zagreb, gdje će u nastavku sezone sigurno biti velika uzdanica trenera Veselina Vujovića. Ivan Stevanović je jedna od najboljih priča Europskog prvenstva u Poljskoj, ali svakako nije jedini hrvatski igrač koji je oduševio. 

Marino Marić nasljednik je Jovića, Sulića, Vorija...

Sigurno je jedan od igrača koji su veliko iznenađenje za mnoge i naš pivot Marino Marić. Bio je Marino svojedobno najbolji juniorski pivot svijeta. Očekivala se od njega velika karijera, a partije u Poljskoj su podsjetile na njegove najbolje dane. Marić je sigurno budućnost hrvatskog rukometa. Idućih bi godina mogao biti naš veliki adut na crti. Pravi je nasljednik bivšega kapetana Vorija, Sulića i Jovića, naših sjajnih pivota koje smo imali u posljednjih 15-ak godina. Ivan Slišković iz Veszprema je još jedan igrač na kojeg se u budućnosti može računati. Lijevi vanjski koji u ruci ima pravi top.

Od većine ostalih igrača smo navikli na dobre partije i zato su Marino Marić, golman Stevanović i Slišković oduševili.

Sander Sagosen može birati gdje će igrati

Među otkrićima Europskog prvenstva je sigurno i Norvežanin Sander Sagosen. Ima samo dvadeset godina. Nema sumnje kako će ovaj srednji vanjski, koji sad igra u Aalborgu, uskoro igrati u puno jačem klubu pa se već spominje da je potpisao s PSG-om. Za njega će se boriti velikani poput Barcelone.

Norvežani i Nijemci su uz Hrvatsku pokazali najviše na EP-u. Od njih se, za razliku od Španjolske, to nije očekivalo. Nijemci imaju sjajne Reichmanna, Wiedea... I pred njima je sjajna budućnost. Oni bi idućih godina baš kao i Hrvatska mogli osvojiti mnogo medalja. Svi su u polufinalu očekivali Francusku i Dansku, a oni su jučer igrali za peto mjesto.

Na scenu su u rukometu sad očito stupili neki novi klinci.

Vuk Nijemce vodi prema zlatu

Andreas Wolff je još jedan od golmana koji briljiraju na Europskom prvenstvu. Nijemac je s 34 posto obrana na diobi četvrtog mjesta kad su u pitanju najbolji golmani. Brani za Wetzlar, ima 24 godine i pravi je nasljednik sjajnog Henninga Fritza, koji je godinama s Nijemcima osvajao velike medalje. I s “vukom” će na golu Nijemci sigurno idućih godina biti među najboljima.

Bjornsen nas čeka u nedjelju

Norveško desno krilo zabilo je ukupno 42 gola na Europskom prvenstvu. Kristian Bjornsen je treći strijelac prvenstva i ima sjajan postotak realizacije. Zabio je ukupno 42 gola iz 53 pokušaja i na 79 je posto realizacije. Igra u norveškoj ligi, ali je već dogovorio transfer u najjaču rukometnu ligu svijeta. Od iduće će sezone Bjornsen igrati za njemački Wetzlar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.
VIDEO Kaos ispred Draženova doma, stotinjak navijača ostalo pred dvoranom: 'Nema mjesta!'
OGROMAN INTERES

VIDEO Kaos ispred Draženova doma, stotinjak navijača ostalo pred dvoranom: 'Nema mjesta!'

Draženov dom bio je pun do zadnjeg sjedala, a dio navijača nije ušlo u dvoranu unatoč kupljenoj ulaznici. Pobunili su se ispred dvorane i tražili očitovanje organizatora