Obavijesti

Sport

Komentari 42

'Što god govorili, nevjerojatno sam sretan zbog prve medalje'

'Što god govorili, nevjerojatno sam sretan zbog prve medalje'
2

Sedmorica hrvatskih rukometaša prvi put su osvojili medalju na velikom natjecanju i to je zalog za budućnost. Među njima je i Krešimir Kozina. Ponosan je na uspjeh

VIDEO

Ivan Stevanović bio je jedan od najraspoloženijih naših rukometaša u utakmici za broncu na EP-u protiv Norveške (31-24) , ali i na cijelom turniru. Nije među najboljim golmanima turnira, ali nije ni daleko. S postotkom od 34 posto zaostaje tri posto za najboljim, Francuzom Vincentom Gerardom .

- Naravno da smo svi sretni. Da nam je netko prije mjesec dana ponudio ovo, bili bismo presretni. Zadovoljni smo, odigrali smo jako dobru utakmicu i igrali smo 60 minuta jako dobro i u napadu i u obrani. Norvežani su nas stisnuli, ali pokazali smo da možemo kompletnu utakmicu odlično odigrati. Opet smo se odvojili i zasluženo pobijedili - rekao je Stivi.

Igor Karačić zabio je dva gola iz dva pokušaja. Mijenjao je Domagoja Duvnjaka na poziciji srednjeg vanjskog igrača.

- Bilo je teško podignuti se nakon Španjolske, ali imali smo motiv više, osvetu za onaj poraz u skupini koji su nam nanijeli. Super je bronca, ovdje mnogo momaka nikad nije doživjelo Europsko prvenstvo, i meni je prvo što se tiče seniorske momčadi. Nije zlato, ali jest medalja s kojom se lijepo vratiti u Hrvatsku i lijepo se vratiti s pobjedom.

VIDEO

- Čestitao bih svim dečkima, sigurno su ovo odradili pošteno, koliko su imali snage, ali izvukli smo zadnji maksimum, ali mislim da je bilo lijepo gledati. Opet smo imali veliku podršku s tribina, hvala ovim ljudima koji su došli u velikom broju. Nije isto s njima ili bez njih - rekao je Karačić.

Krešimir Kozina dugo je čekao priliku, bio pričuva izabranim reprezentativcima, a onda dobio priliku u završnici umjesto Ilije Brozovića . I zabio možda i najljepši naš gol protiv Norvežana, odbojkaški potez za vodstvo 10-6 u 18. minuti.

- Najbitnije je da smo danas pobijedili i da smo vjerovali u svakom trenutku. Meni je ovo prva medalja i što god tko kaže kojeg je sjaja, ja sam nevjerojatno sretan zbog nje. Tako sam sretan zbog pobjede da je to nemoguće. Hvala dečkima, hvala ovoj publici što je došla i prevalila veliki put, hvala svima i sad idemo dalje uz Božju pomoć - rekao je Kozina.

- Mislim da je najbitnije što momčad nikad nije izgubila vjeru i to nas je krasilo cijeli ovaj turnir. Kad više nitko nije vjerovao u nas, kad su mislili da smo potonuli, mi smo se vraćali nazad i pokazali karakter. To je najbitnije za budućnost - zaključio je 25-godišnji pivot Flensburga.

Rukometaši se vraćaju iz Poljske u ponedjeljak ujutro. U zagrebačku zračnu luku sletjet će oko 12:30 , a doček na Trgu bana Jelačića planiran je za 14 sati .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 42

VIDEO

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...
EVO GDJE JE PUKLO

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...

Plus+ Boto od Osijeka želi napraviti 'Lokomotivu na steroidima', ali to bi onda trebalo komunicirati prema van. Zekić je zagovarao pragmatičnost
Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'
SVI ODLAZE, A ON JE I DALJE TU

Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'

Dragi Toni, teško mi je napisati ove riječi. Svijet nogometa je tužan jer odlazi jedan povijesni nogometaš, a priznajem da sam i ja jako tužan, napisao je emotivni Luka svome suigraču