Obavijesti

Sport

Komentari 58

Štrlek: Ovo moramo zaboraviti ako želimo dobiti Španjolsku

Štrlek: Ovo moramo zaboraviti ako želimo dobiti Španjolsku
1

Treba sve zaboraviti, spustiti se na zemlju jer to je iza nas. Treba se koncentrirati i dobro se pripremiti za Španjolce, kaže naš najbolji strijelac protiv Poljske na Euru

VIDEO

Možda prije one utakmice Norveške i Francuske i nismo vjerovali. Ali kad su oni dobili Pero nam je pred našu utakmicu rekao da budemo strpljivi i šansa će doći. I eto, tako se i dogodilo. Još ni sami nismo svjesni kakav uspjeh smo napravili, rekao je najbolji naš strijelac protiv Poljaka Manuel Štrlek

Zabio je Štrlek 11 golova iz 11 udaraca i odveo Hrvatsku do povijesne pobjede.

- Treba to sve zaboraviti, spustiti se na zemlju jer to je iza nas. Treba se koncentrirati i dobro se pripremiti za Španjolce. Jer ako ćemo biti u euforiji, neće biti dobro. Moramo igrati kao momčad, boriti se jedan za drugoga i siguran sam da možemo napraviti velike stvari.

Španjolci su osvojili prvo mjesto u skupini s Njemačkom, Danskom, Švedskom, Rusijom i Mađarskom.

- Igraju dobro na Euru, pa i prije na prijateljskim utakmicama. Pratili smo ih, gledali i stvarno su dobri. Analizirat ćemo ih, proučiti njihove dobre i loše strane. Nadam se da ćemo to iskoristiti i pobijediti ih - kaže Štrlek.

Španjolci su izgubili samo jednu utakmicu, od Danske te remizirali sa Slovenijom u prvom krugu.

- Dobra su im krila, obrana, tranzicija, golmani, Aginagalde... Odlični su, raznovrsni tako da ćemo morati odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu ako želimo u finale - dodao je Manuel.

Igrač utakmice u izboru EHF-a bio je Ivan Stevanović s 13 obrana.

- Kad smo se odvojili u 10. minuti na 3, 4 razlike pomislio sam 'majko mila je li moguće da ćemo uspjeti'. Poljacima sigurno nije bilo lako, ali to je iza nas. Pripremit ćemo se za Španjolsku, a na nama je samo da napravimo što treneri traže od nas - kaže Stivi.

Stevanović je imao pet obrana više od oba poljska golmana, no protiv Šterbika i De Vargasa će morati biti još bolji.

- Šterbik je broj jedan iako De Vargas fantastično brani u Barceloni cijelu sezonu. Sigurno da ih Mirko i ja moramo barem popratiti. No sve polazi od naše obrane, ako bude dobra imamo i tranziciju, i zabijamo lake golove, i nama je lakše. Iako je njihova vanjska linija po imenima vrhunska, mislim da to možemo obraniti. Moramo samo spriječiti dodavanja na Aginagaldea i napravit ćemo veliki posao - zaključio je Stevanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.
VIDEO Kaos ispred Draženova doma, stotinjak navijača ostalo pred dvoranom: 'Nema mjesta!'
OGROMAN INTERES

VIDEO Kaos ispred Draženova doma, stotinjak navijača ostalo pred dvoranom: 'Nema mjesta!'

Draženov dom bio je pun do zadnjeg sjedala, a dio navijača nije ušlo u dvoranu unatoč kupljenoj ulaznici. Pobunili su se ispred dvorane i tražili očitovanje organizatora