Obavijesti

Sport

Komentari 20

Sudar dva najbolja napada na Euru, a sad su jači za Myrhola

Sudar dva najbolja napada na Euru, a sad su jači za Myrhola
1

Hrvatska s 219 i Norveška s 211 golova najbolje su napadačke momčadi na Euru. U odnosu na prvu međusobnu utakmicu danas će za Norvešku igrati kapetan Myrhol

VIDEO

Ako smo nešto naučili na ovom prvenstvu, onda je to da nam nikako ne leže momčadi koje imaju pokretljive vanjske igrače. Najbolji primjer je utakmica sa Španjolskom. Dok su Španjolcima u igri bili spori kao magla Canellas i Maqueda, Hrvatska je dominirala. No čim su ušli znatno brži Jesus Garcia i Dušebajev naša se obrana raspala i Hrvatska je odjurila u poraz. 

Bilo je tako i u prvoj utakmici s Norveškom koja igra vjerojatno i najbrži rukomet na Euru. U prvoj utakmici protiv njih u vanjskoj liniji su nas unakazili Lie Hansen sa šest te Tonnesen i Reinkind s pet golova. Na to su se nadovezali sa po tri gola Sagosen i O'Sullivan i tu je bio početak i kraj naših nadanja u drugom poluvremenu. Njihova vanjska linija u prosjeku je stara tek 23 godine i vjerojatno spada među najtalentiranije na svijetu u ovom trenutku. Velika je opasnost i što su na svakoj poziciji sjajno poduplani pa na desnoj strani razbijaju Tonnesen i Reinkind, na lijevoj Lie Hansen, a mijenjaju ga po potrebi srednji vanjski O'Sullivan i Sagosen.

Obrana im je pokretljiva, agresivna, traži kontakt i tu će naši vanjski igrači morati biti na visini zadatka. Prije svih Slišković i Duvnjak koji mogu opaliti s 10 metara, ali i ostali ako im se pruži prilika za pravi skok-šut. Krila su im jako raspoložena, pogotovo Bjornsen na desnoj strani koji je treći strijelac EP-a s 42 gola i 79 posto uspješnosti. Na drugom krilu je Jondal tek nešto slabiji od Bjornsena.

Golmani im do posljednje dvije utakmice nisu briljirali, no protiv Francuza (13 obrana) i Nijemaca (16) probudio se iskusni 35-godišnji Ole Erevik. Dovoljno upozorenje za naše igrače.

U odnosu na našu prvu utakmicu prije dva tjedna Norvežani će biti pojačani za svog kapetana Bjartea Myrhola. Iskusni pivot propustio je prvu našu utakmicu zbog ozljede, a njegov nedostatak nije se vidio previše. No u utakmicama koje je igrao bio je odličan. Prije svega svojim iskustvom, ali i odličnom igrom u obrani te napadu dominira u norveškoj reprezentaciji i bit će velika snaga Norvežana u borbi za broncu.

I Norveška i Hrvatska na ovom prvenstvu nemaju problema s realizacijom. O tome govori i podatak da je Hrvatska najbolja napadačka momčad EP-a s 219 zabijenih golova, a odmah iza nas su Norvežani s 211 golova. Odlučit će danas, dakle, obrana.

I upravo je pokretljiva obrana segment u kojem moramo tražiti svoju priliku za broncu. Nisu Norvežani naviknuti na igru protiv 5-1 agresivnih obrana, no tu jako moramo paziti na ulaske na crtu vanjskih igrača, ali i krila. Na prvenstvu smo imali jako puno problema s tim što su fantastično iskorištavali Francuzi i Španjolci. I još nešto, Norveška nas je pobijedila i u kvalifikacijama za ovo Europsko prvenstvo na svom terenu pa smo im vratili u Hrvatskoj. Vrijeme je da im vratimo i za poraz u Katowicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju