Obavijesti

Sport

Komentari 33

Sve je regularno: Norvežani su povukli žalbu, Nijemci u finalu

Sve je regularno: Norvežani su povukli žalbu, Nijemci u finalu
2

Njemačka je gol za pobjedu 34-33 zabila pet sekundi prije kraja produžetku prvog polufinalna s osam igrača na parketu. Norveška se žalila, a onda povukla žalbu

VIDEO

Žalbu koju su uložili sinoć, Norvežani su danas ujutro povukli , objavila je Europska rukometna organizacija na službenim stranicama Europskog prvenstva u Poljskoj. Iako je to bilo jasno još jučer, ovime su se Nijemci i službeno plasirali u finale EP-a gdje će igrati protiv Španjolske.

Podsjetimo, Kai Häfner zabio je pet sekundi prije kraja drugog produžetka za pobjedu Njemačke nad Norveškom 34-33 u prvom polufinalu Europskog rukometnog prvenstva. Iako vrijeme još nije isteklo, počeli su Nijemci slaviti ulazak u finale, no na terenu je bio jedan igrač previše.

Još i prije tog posljednjeg napada koji im je donio finale Ernst Simon navukao je na sebe markirni dres kao golman-igrač dok je na golu stajao golman Andreas Wolff. Ali ni to nije sve. Dok su Norvežani još pokušavali doći u napad i okrenuti rezultat, s klupe je tri sekunde prije kraja ušao slaviti još jedan njemački igrač pa ih je u tom trenutku na terenu Tauron Arene bilo čak devet, dva previše !

VIDEO

Naravno, žalili su se odmah nakon utakmice, no i sami su bili svjesni da im je sve to uzaludno. Nakon prospavane noći, možda i u dogovoru s organizatorom, Norvežani su ipak povukli žalbu uz priopćenje:

' Nakon utakmice smo se žalili na spomenutu situaciju. Prema pravilima žalba se mora uputiti do sat vremena nakon utakmice, a odluka mora biti donesena do 9 sati ujutro drugoga dana. Žalbi smo priložili nekoliko fotografija i videa koji jasno dokazuju da je Njemačka imala previše igrača na terenu, uključujući i dva golmana te zapisnički stol i suci nisu reagirali na to. Kazna za to trebalo bi biti isključenje njemačkog igrača čime bi Norveška imala u posljednjih pet sekundi napad sedam na pet.

No, smatramo kako bi utakmice trebale biti odlučene na parketu, a ne u uredima. I stoga, bez obzira na svu dokumentaciju te u duhu fair playa, povukli smo žalbu . Uz to željeli bismo upozoriti EHF i sve nacionalne saveze da jučerašnji primjer iskoriste kako bi poboljšali pravila rukometne igre da se ovako nešto više nikada ne ponovi ', piše Norveški rukometni savez u obrazloženju.

Norveška je nedvojbeno grubo oštećena, a kako je sada sve izglađeno, nadamo se da im EHF neće vraćati dugove u utakmici protiv Hrvatske. Bio ti još jedan udarac ozbiljnosti EHF-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika