Obavijesti

Sport

Komentari 61

Omeyeru poklonili pršut: Jeo si nam živce, sad probaj ovo...

Omeyeru poklonili pršut: Jeo si nam živce, sad probaj ovo...
8

Uništavao je Hrvatsku 2006., 2007., dvaput na olimpijskim igrama, na Euru 2014.... Veliki Omeyer bio nam je "crna mačka". A onda su ga Zagrebaši pošteno 'izbušili'

VIDEO

Godinama si jeo živce hrvatskim navijačima, sad probaj neki drugi hrvatski specijalitet, pisalo je u posveti na fotografiji koju je uz pršut Thierry Omeyer dobio na dar uoči utakmice Zagreba i PSG-a u zagrebačkoj Areni pred više od 12.000 ljudi.

Na fotki je bio Omeyer, a u pozadini očajni hrvatski navijači. No očaju hrvatskih navijača sinoć nije bilo mjesta. Zagreb je šokirao moćni PSG i slavio 25-24.

VIDEO

A koliko nas je samo puta izludio , koliko je generacija zapamtilo ime Thierryja Omeyera, koliko smo se puta zapitali: "Pa dobro, kad će taj čovjek u penziju?". Ima neka tajna veza... Omeyer jednostavno "podivlja" kad vidi "kockice" pred sobom.

U siječnju ove godine na Euro u Danskoj stigao je kao treći golman nakon operacije lakta. Naravno da je ušao protiv Hrvatske. I uništio nas kao i mnogo puta prije. Od Švicarske na Euru 2006. kad je imao 21 obranu, na dvije olimpijske smotre protiv Hrvatske je imao ukupno 36 obrana, rastužio nas je i u Areni...

No Hrvatska je konačno vidjela velikog Omeyera na koljenima. Kad nisu mogli Balić, Lacković, Metličić i društvo, napravili su to Obranović, Šebetić, Valčić...

Zagreb je slavio protiv 10 puta bogatijeg pariškog kluba. Publika u Areni ustala je i zapljeskala velikom Omeyeru uoči utakmice, ali nije se previše bunila kad su rukometaši Zagreba punili njegovu mrežu.

Pokretanje videa...

24SATA VIDEO

Veselin Vujović bio je presretan nakon utakmice.

- Dobiti Kiel i PSG u Areni... to je velik korak za Zagreb, ali i za Hrvatsku. Znali smo da će biti teško, ali slomili smo ih dobrom obranom. Publika je bila kao rijetko dosad. Nosila nas je - rekao je trener Zagreba Veselin Vujović nakon utakmice.

Ivić kao Omeyer

Filip Ivić bio je fantastičan na golu Zagreba. Mladi Ivić branio je fantastično i jedan je od junaka u Zagrebovoj pobjedi protiv PSG-a. Ivić je obranio 12 lopti.

- Publika nas je digla. Ovako nešto već jako dugo nisam osjetio u Areni. Sada samo trebamo nastaviti ovako. Pokazali smo im da znamo igrati - rekao je Ivić.

Omeyer protiv Hrvata

  • U Švicarskoj na Euru 2006. godine u pobjedi Francuske 29-23 Thierry Omeyer imao je 21 obranu. Naši nisu mogli protiv "zida"
  • Godinu kasnije Omeyer je odveo Francusku u polufinale Svjetskog prvenstva u Njemačkoj nakon što je hrvatskim igračima obranio 22 udarca!
  • Na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine u 25-23 pobjedi Francuske Omeyer je obranio 17 od 30 lopti. Ponovno je bio koban za Hrvate.
  • Hrvatska je 2009. izgubila u finalu Svjetskog prvenstva u zagrebačkoj Areni, Omeyer je ponovno bio na visini zadatka.
  • Na Olimpijskim igrama 2012. čudesni Omeyer imao je 19 obrana i zatvorio je vrata Hrvatskoj u polufinalu. Francuska je dobila 25-22. Ponovno smo se pitali: "Kad će u penziju..."
  • U siječnju ove godine Thierry Omeyer stigao je na Euro u Danskoj kao treći francuski golman. Operirao je lakat. Francuski izbornik uveo ga je u igru protiv Hrvatske, a Omeyer nas je uništio. U drugom poluvremenu imao je 10 obrana...
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu
Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu