Obavijesti

Sport

Komentari 71

Udarac za 'kauboje': Danska je domaćin kvalifikacija za Igre

Udarac za 'kauboje': Danska je domaćin kvalifikacija za Igre
5

Domaćin naše skupine kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. bit će Danska. Odlučio je tako IHF, a turnir se igra od 8. do 10 travnja u Herningu

VIDEO

Iako se prije par dana pojavio traćak nade da bi Hrvatska u Splitu mogla ugostiti kvalifikacijski rukometni turnir za Olimpijske igre ove godine, IHF je predvidljivo domaćinstvo dao - Danskoj.

Hrvatski rukometaši nakon finalnog dana na Europskom prvenstvu u Poljskoj saznali su da će u kvalifikacijama za Igre morati igrati u jakoj skupini s Danskom, Norveškom i Bahreinom, a odmah nakon EP-a počelo se nagađati i tko će biti domaćin.

Jer, to je, priznat ćete, itekako važno u rukometnom svijetu po kriterijima kakve postavljaju svjetska i europska rukometna organizacija. Odmah se pojavila informacija da Norvežani nisu zainteresirani za domaćinstvo (sada znamo i zašto), a nagađalo se kako bi IHF to mogao dati Bahreinu, najslabijoj reprezentaciji u skupini. No poučeni prijašnjim iskustvima jasno je bilo da će domaćinstvo pripasti Danskoj.

'Hrvatski rukometni savez uputio je zahtjev za domaćinstvom kvalifikacijskog turnira, ali Međunarodna rukometna federacija dodijelila ga je Danskoj koja je, kako kažu, zadovoljila sve postavljenje kriterije koji su usvojeni 19. prosinca 2015. na vijeću IHF-a. Tako će se izabranici Željka Babića za dva mjesta koja vode u Rio boriti u Herningu. Kvalifikacijski turnir održat će se od 8. do 10. travnja 2016.', piše HRS na svojim stranicama.

REUTERS/PIXSELL

Hrvatska turnir otvara najtežom mogućom utakmicom, protiv domaćina Danske. Ne treba posebno napominjati da će u Herningu u prednosti biti i Norveška koju će zasigurno doći bodriti velik broj njihovih navijača. Babićevim igračima ne preostaje ništa drugo osim doći u Herning i pokvariti planove Skandinavaca i IHF-a.

Preostale dvije skupine ugostit će Švedska (Slovenija, Španjolska, Iran i Švedska) i Poljska (Makedonija, Čile, Tunis i Poljska).

Raspored kvalifikacija za OI u Herningu

  • 8.4. 2016.: Norveška – Bahrein, Danska – Hrvatska 
  • 9.4.2016.: Danska – Norveška, Hrvatska – Bahrein 
  • 10.4.2016.: Bahrein – Danska, Hrvatska – Norveška 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini
Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'
SPRDAJU SE S HAJDUKOM

Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'

"Propala familija HNK Hajduk Split", stoji na transparentu koji je netko ostavio preko puta ureda bivšeg člana Hajdukova Nadzornog odbora u Jurišićevoj ulici u Zagrebu