Obavijesti

Sport

Komentari 21

Majstora za komentatora: Šola, Sarač, Ivano Balić, Lacković...

Majstora za komentatora: Šola, Sarač, Ivano Balić, Lacković...
5

ZVIJEZDE S MIKROFONOM Ivano Balić i Vlado Šola rade za Al Jazeeru, a Saračević i Lacković za RTL. Sad su čak i veće zvijezde komentatori nego igrači

VIDEO

Da netko televizijske komentatore za SP u Kataru okupi u jednu momčad, bilo bi to respektabilno društvo - lijevo Blaženko Lacković, u sredini Ivano Balić, desno Zlatko Saračević, na golu Vlado Šola... Nije baš često da komentatori o rukometu znaju više od najvećeg dijela igrača, no ovo je upravo takav slučaj.

Balićev dolazak u Dohu, razumljivo, izgledao je kao pojavljivanje nekakve rock-zvijezde. Teško se uspijevao otarasiti obožavatelja, onih koji traže autograme ili žele snimiti “selfie” s najvećim rukometašem svih vremena.

- Kako ste, ljudi - pozdravio je Ivano okupljene u Dohi i, već prema običaju, nastavio svojim putem. 

Kosa je po novome nešto kraća, osmijeh jednako zarazan, a u programu televizije beIN sports, sportskoga kanala Al Jazeere, koja ga je angažirala kao stručnog sukomentatora, pokazat će i koliko je dobar za mikrofonom.

Printscreen

Za istu televizijsku kuću radi i Vlado Šola. I njemu je frizura drukčija, promjene imidža kod legendarnog su golmana ionako svakodnevica. Za zagrijavanje komentirao je utakmicu između Irana i BiH. Tečno govori njemački i francuski, a ovoga puta u programu se koristio engleskim, pa su ga simultano prevodili na nekoliko svjetskih jezika. Snalazi se Šola na ovom poslu doista fantastično. Uostalom, u ovoj ulozi debitirao je još na SP-u 2009. Debitirao i - oduševio.

- Iskreno, sve to skupa meni nije posebno zahtjevno. Na kraju krajeva, rukomet je ono što najbolje poznajem - govorio je Šola dok je još bio na počecima.

U Kataru je Vlado doma, u toj je zemlji našao sreću. Radi u jednom od tamošnjih klubova, za njega na ovom prvenstvu ne može biti previše iznenađenja.

- Dok komentiram, u rukama držim olovku koju vrtim. Koliko je brzo vrtim, toliko brzo govorim - objašnjavao je Šola.

Davor Puklavec/Pixsell

Za hrvatske gledatelje taj će dio posla odrađivati Zlatko Saračević, kojeg je angažirao RTL Hrvatska. Koliko je spreman pokazao je odjenuvši se u tradicionalnu arapsku odjeću već na aerodromu u Zagrebu.

A u zagrebačkom studiju gledateljima će u praćenju SP-a pomagati još aktivan igrač Blaženko Lacković.

- Priprema se za prijenos kao da će igrati u studiju - zadovoljni su na našem RTL-u.

Na “našem” SP-u 2009. briljirao je Davor Dominiković, a i ovaj put će komentatorska imena biti velika, zvjezdana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...