Obavijesti

Sport

Komentari 8

Vujović: Kiel? Velika momčad, ali teško da ćemo to izgubiti

Vujović: Kiel? Velika momčad, ali teško da ćemo to izgubiti
5

Znate li zašto? Zato što će Luka i suigrači ostaviti srce na terenu i zato što će imati podršku pune Arene, kaže Veselin Vujović koji beskrajno vjeruje svojoj momčadi

VIDEO

Rukometaši Zagreba ponovno Ligu prvaka otvaraju u svojoj Areni protiv moćnog Kiela (četvrtak, 19.00). Prošle sezone pobijedili su 'zebre' i iznenadili cijelu rukometnu Europu. Ove godine pobjeda ne bi bilia iznenađenje, a kada na klupi imate takvog stručnjaka poput Veselina Vujovića punog vjere u mogućnosti svoje momčadi, i igrači se pretvore u 'zvijeri'.

- Možemo li izgubiti od Kiela? Dakako da možemo, oni su i dalje jedna velika i ozbiljna momčad, ali ja sam mišljenja kako ćemo teško to izgubiti . Znate li zašto? Zato što će Luka i suigrači ostaviti srce na terenu i zato što će imati podršku pune Arene. Ukoliko se tako dogodi, vjerujem da ćemo na kraju mi slaviti - najavio je novi veliki skalp Veselin Vujović .

A prozvani Luka (Stepančić, op.a.) najavio je da će ovu momčad i dalje krasiti stil kojim su zadivili publiku prošle sezone.

- U ime svih suigrača i svoje osobno mogu obećati da će nas i dalje krasiti borbenost koja nas je krasila i lani i koja je po meni bila najveći razlog svih onih uspjeha i velikih rezultata koje smo postigli. Osim te lakše ozljede Šebetića svi smo drugi zdravi, spremni i jedva čekamo da utakmice počne - kaže najbolji rukometaš Zagreba.

Svjestan je i on da Kiel nije momčad pred kojom mladi i borbeni Zagreb mora 'skinuti gaće'.

- Kiel sigurno nije na razini od prije nekoliko godina, ali i dalje su oni jedna fantastična momčad koja unatoč svim problemima suvereno vlada najjačom ligom svijeta i redoviti je sudionik završnog turnira Lige prvaka. Bit će jako teško, ali ja vjerujem da ih možemo kao i lani pobijediti - uvjeren je Stepančić .

Kiel na početku sezone doista ne igra dobro, a jedini koji je u ovom trenutku u zavidnoj formi je Domagoj Duvnjak . Najbolji hrvatski rukometaš pola je momčadi i ako se njega zaustavi, Zagreb će napraviti velik korak prema pobjedi. Pogotovo ako se zna da su momčad napustili Jicha i Palmarsson te da Landin ne brani nikako.

Pokretanje videa...

Marko Prpić/Pixsell 02:44

- Dočekujemo ih uz dosta dobru atmosferu. Prve dvije utakmice u SEHA ligi podigle su nam samopouzdanje i premda smo se malo mučili s Nexeom, protiv favoriziranog Meškova pokazali smo da ćemo i ove sezone biti jako tvrd orah. Protiv Bjelorusa smo potvrdili dobru formu, a mišljenja sam kako je cjelokupna javnost nakon dugo, dugo vremena uvjerena u naše mogućnosti i da se svi pomalo nadaju kako bi veliki Kiel još jednom mogao pasti u Areni. Stručni stožer i igrači oduvijek su vjerovali u vlastite mogućnosti, ali čini mi se da se opća klima promijenila i da se Kiel dočekuje s vjerovanjem većine kako ih možemo i trebamo pobijediti. Godinama unazad to je bilo nezamislivo - kaže Vujović čija momčad se iz Bjelorusije vratila s velikim problemima.

Nakon utakmice četiri igrača završila su u bolnici zbog želučanih problema. No oporavili su se i na Kiel se ide u punom sastavu.

- Četvorka koja je u Bjelorusiji završila na infuziji još se ne osjeća najbolje, a distorziju skočnog zgloba ima i Luka Šebetić. On nije trenirao nekoliko dana i tek bi danas trebao početi s treninzima, a u slučaju da on ne bi mogao zbog te lakše ozljede nastupiti protiv Kiela, onda bi mi takva situacija dosta poremetila planove. U svakom slučaju spremni smo, jedva čekamo da krene utakmica, veselimo se punoj Areni i svi zajedno očekujemo i priželjkujemo jedan dobar rezultat koji bi nam bio sjajan ulazak u sezonu što se Lige prvaka tiče - zaključio je nasmijani Vujović.

Prošle godine u Areni je bilo 27-25. Bila je to utakmica koja je najavila velike mogućnosti Zagreba. Sve su potvrdili pobjedom protiv PSG-a i sjajnim igrama u nastavku sezone. Ove godine više nisu nepoznanica i najteže će im biti ponoviti rezultate kojima su vratili rukometnu publiku u dvoranu. No kada na klupi imate majstora poput Vujovića, a na terenu Stepančića, Horvata, Ivića, Obranovića... sve je moguće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše