Obavijesti

Sport

Komentari 44

Vujović: Nitko ne može igrati s Francuzima, prejaki su za sve

Vujović: Nitko ne može igrati s Francuzima, prejaki su za sve
7

Čini mi se da su Karabatić i društvo imali ekstra motiv da nauče Hrvatsku pameti u toj ključnoj utakmici. Zašto bi inače 50 minuta igrali sa sedam najboljih, kaže Vuja

VIDEO

U nekim trenucima Hrvatska je izgledala izuzetno dobro na EP-u, ali bilo je i razdoblja kad je djelovala konfuzno, uplašeno... No čini mi se da Željko Babić zna što radi, kaže Veselin Vujović (55).

Trener PPD Zagreba, koji je kao izbornik Slovenije pobijedio Hrvatsku 15 razlike u pripremama, u Poljskoj nije uspio doći do drugoga kruga.

- Još nisam došao sebi nakon svega. Nitko ne može reći da je bilo uspješno, ali ipak smo bili u ‘skupini smrti’, sa Španjolskom, Švedskom i Njemačkom, reprezentacijama koje Slovenija nikad u povijesti nije pobijedila, poremetile su nas ozljede, poneki promašeni sedmerac, ishitreni šut... - vrti film Vujović.

Već je u akciji s PPD Zagrebom, počele su pripreme za dolazak PSG-a, no uspio je na dva dana “pobjeći” u Šabac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Putovao sam uoči utakmice Hrvatske i Francuske, čak su me i carinici ispitivali može li Hrvatska to dobiti i rekao sam im: ‘Jako teško’ - kazao je Vujović i nastavio:

- Stvorila se ovdje nekakva euforija, ali ja mislim da, sve dok su tu Karabatić, Narcisse i Omeyer, Hrvatska tu nema šanse. I ne samo Hrvatska, nitko ne može s takvom Francuskom. Ne igraju lijepo, ali imponira snaga, autoritet i samopouzdanje kojim se postavljaju na terenu, način na koji igraju. Mislim da su u svemu tome imali i poseban motiv da Hrvatsku malo nauče pameti. Samo tako si mogu objasniti to što su igrali 50 minuta sa sedam najboljih igrača.

Posebno ga je impresionirao čudesni Omeyer.

- Ma taj čovjek je toliko dobar da ga se većina igrača boji. Skoro da ga više pogađaju zbog respekta prema njemu nego što on brani - uvjeren je Vujović.

Za razliku od njega, našeg Mirka Alilovića teško mu je samom sebi objasniti.

- Mirko je moderan golman, mislim da je među pet-šest najboljih na svijetu, ali on obrani nemoguće pa primi ono što ne bi smio ni puno lošiji golman - kaže Vuja, koji nakon EP-a u Poljskoj ne misli da postoji razlog za zabrinutost za hrvatski rukomet.

- Oni koji gledaju pozitivno na sve ovo, naći će svoje argumente, kao i oni koji gledaju negativno. A ja na sve to gledam objektivno i mislim da Hrvatska ide u dobrom smjeru. Novi je tu izbornik, nove ideje, treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Iznenadila me loša forma Karačića, Kopljara i Čupića, ali dobitak su Slišković, Mamić, velikim dijelom i Šebetić - analizira Vuja pa dodaje:

- I da se griješilo, svatko ima pravo na pogrešku, pogotovo stožer u kojem su velikani poput Ivana Balića i Petra Metličića.

Na redu je Poljska, samo čudo nad čudima odvelo bi Hrvatsku u polufinale.

- Na svakom drugom terenu Hrvatska bi bila favorit, jer Poljaci ne djeluju moćno, ali večeras će biti jako teško, pritisak će biti ogroman, 17.000 ljudi na tribinama... No to je i šansa da se iskupe za Francusku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov