Obavijesti

Sport

Komentari 23

Zagreb CO bez finala, Dvoršek: Nismo uopće ličili na sebe...

Zagreb CO bez finala, Dvoršek: Nismo uopće ličili na sebe...
1

U prvom polufinalu završnog turnira SEHA lige, Zagreb je u Novom Sadu poražen od Vardara 30-22, dok je u drugoj utakmici Meškov nakon sedmeraca svladao Tatran

VIDEO

Rukometaši CO Zagreba poraženi su u prvoj polufinalnoj utakmici završnog turnira regionalne SEHA lige od Vardara rezultatom 30-22 i tako ostali bez prilike da obrane naslov osvojen prošle godine u Skoplju. 

Pred oko dvije tisuće gledatelja u dvorani Spens u Novom Sadu Zagreb je loše otvorio utakmicu, no zahvaljujući i lošoj realizaciji Vardara do 16. minute držao izjednačen rezultat, no tada makedonska momčad bježi na tri razlike, a trener Boris Dvoršek pozvao je minutu odmora. 

Međutim, uslijedio je novi nerealizirani napad, a na suprotnoj strani Toskić iznuđuje sedmerac kojeg realizira Dibirov za 8-4 Vardara. Nastavili su igrači Zagreba griješiti u napadu, a Vardar je to iskoristio na pravi način i brzo pobjegao na 10-4. 

Pokušavao je trener Zagreba izmjenama pronaći raspoložene igrače, a to mu je u završnici prvog poluvremena i uspjelo, pa je Zagreb zahvaljujući sjajnim obranama Filipa Ivića i golom Luke Stepančića u zadnjoj sekundi smanjio na vodstvo Vardara od 12-10. 

Odlični Karačić

Vardar u 35. minuti ponovno diže na šest golova razlike, a Zagreb svoj prvi gol zabija tek nakon sedam minuta igre. Krenula je tada momčad Borisa Dvoršeka agresivnije i brže igrati i u 14. minuti smanjila na 19-17, no u zadnjih deset minuta utakmice Vardar je golom Toskića ušao ponovno s četiri gola razlike. 

Momčad koju vodi Španjolac Raul Gonzales do kraja susreta je i povećala prednost te na kraju slavila s osam golova razlike i ulaskom u finale opravdala epitet favorita nakon što je nedavno i u osmini finala Lige prvaka izbacila aktualnog europskog prvaka HSV. 

Vardar je predvodio Igor Karačić s osam golova, dok je kod Zagreba najbolji bio Mario Vuglač sa šest postignutih golova. 

U drugom polufinalu bjeloruski Meškov svladao je slovački Tatran 31-30 nakon izvođenja sedmeraca u kojima je odlučujuću obranu ostvario hrvatski golman Ivan Pešić i tako osigurao Meškovu nastup u finalu koje je na rasporedu u nedjelju, kada se igra i utakmica za treće mjesto između Zagreba i Tatrana

'Izgubili smo natjecateljski ritam'

- Igrali smo lošu utakmicu. Čestitao bih Vardaru, bili su bolji i zaslužili su pobjedu danas. Mi imamo mladu ekipu koju je danas iz neobjašnjivih razloga uhvatio neki grč, neki strah i mi jednostavno u prvih 20 minuta nismo ličili na sebe. Napravili smo previše tehničkih grešaka i Vardar je to iskoristio i otišao na šest razlike. Mi smo se tada dodatno trošili stizajući tu razliku. Teško je stizati takvu prednost protiv ekipe koja je očito u ovom trenutku bolja od nas. Stisnuli smo i stizali do dva razlike, ali dalje nismo uspjeli - rekao je trener Zagreba, Boris Dvoršek te nastavio:

- Nema tu puno filozofije. Vardar je odigrao odličnu utakmicu, a mi nismo uopće ličili na sebe. Imali smo previše tehničkih pogrešaka u kontrama i polukontrama koje su trebali biti naša prednost. U zadnjih mjeseca dana bili smo bez utakmica i očito smo izgubili taj natjecateljski ritam. Razočarani smo, ali moramo se pripremiti za utakmicu za treće mjesto. Zapravo nema puno vremena za plakanje. Čeka nas Prvenstvo i Kup, imamo dosta posla - završio je trener Zagreba. 

Kao razlog poraza danas najbolji strijelac Zagreba vidi u nedostatku rješenja za duboku obranu momčadi Vradara. 

- Nažalost, izgubili smo to polufinale, ali čestitao bi Vardaru na pobjedi i čestitao bi svojim suigračima na zalaganju i borbenosti koju su pokazali. Na trenutke smo izgledali dosta dobro, a na trenutke jako loše. Uništavali su nas s tom njihovom dubokom obranom iako smo se pripremali točno na to. Jednostavno nismo imali rješenja i mislim da je danas pobijedila bolja ekipa - rekao je Mario Vuglač

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao