Obavijesti

Sport

Komentari 6

Zagreb po novi veliki 'skalp': Znamo baš sve o Veszpremu

Zagreb po novi veliki 'skalp': Znamo baš sve o Veszpremu
5

Rukometaši Zagreba danas će u Veszpremu igrati polufinale SEHA lige. Protivnik je domaćin, prvi favorit lige, no nakon Kiela i PSG-a, zašto ne bi pao i jaki Veszprem?

VIDEO

Nakon što su srušili velikane poput Kiela i PSG, a u Ligi prvaka još nisu izgubili u svojoj Areni, rukometaši Zagreba danas imaju priliku za novi veliki 'skalp'. U polufinalu SEHA lige hrvatski prvak u 20.15 u Mađarskoj igra protiv Veszprema. Pobijede li Vujovićevi 'klinci' mađarskog prvaka pred njihovim vatrenim navijačima, bila bi to možda i najveća njihova pobjeda ove sezone.

- Čast nam je igrati u ovoj dvorani, a sama utakmica bit će jako veliko iskustvo za nas. Posljednjih godina igrali smo protiv njih puno puta pa nema puno tajni. Znamo sve o njima i mislim da će o rezultatu odlučivati obrane. Vjerujem da imamo šansu izboriti veliki finale - kaže Luka Stepančić od kojeg se ponovno očekuje velik doprinos.

Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Veszprem svakako spada u najuži krug kandidata za sam europski vrh uz Barcelonu i Kiel, a ove sezone uz Tatran jedini su klub koji je hrvatskog prvaka pobijedio dva puta. Tatranu su vratili u pravom trenutku, na redu su i Mađari.

- Očekujem jako tešku utakmicu. Zagreb je vrlo dinamična momčad koja se uvijek bori do samog kraja. Obje momčadi imaju vrlo dobru obranu stoga sam siguran da će utakmica biti zanimljiva - rekao je trener Veszprema Carlos Ortega.

I jedni i drugi posebno naglašavaju ulogu obrane što ne čudi s obzirom da su Veszprem i Zagreb momčadi s najboljim obranama u Europi. U prvoj međusobnoj utakmici ove sezone Veszprem je pobijedio 27-22, a u drugoj igranoj nedavno u Varaždinu 24-21.

Kako god danas bilo u Mađarskoj bit će ovo idealna priprema za četvrtfinale Lige prvaka. Zagreb igra protiv moćne Barcelone, a Veszprem protiv bogatog, ali neuigranog PSG-a.

Babić: Želim pobjedu više no ikad

U prvoj polufinalnoj utakmici igraju Vardar i Meškov od 17.45. I tu ćemo imati hrvatski sudar. Na jednoj strani Vukić, Pešić i Babić, a na drugoj Igor Karačić.

- Momčad Vardara jako mi je draga. Iznimno poštujem trenera Gonzalesa, no danas želim pobijediti više no ikad - rekao je novi hrvatski izbornik i trener Bjelorusa Željko Babić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao