Obavijesti

Sport

Komentari 13

Zagreb u hangaru na bogati PSG: Vjerujem u našu pobjedu

Zagreb u hangaru na bogati PSG: Vjerujem u našu pobjedu
6

Rukometaši Zagreba u 4. kolu Lige prvaka igraju danas u Parizu (17 sati). Na drugoj strani bit će momčad puna zvijezda poput Karabatića, Hansena, Omeyera...

VIDEO

PSG je najbogatiji klub u rukometnoj Ligi prvaka. Proračun im je 15 milijuna eura. U momčadi imaju megazvijezde, poput Nikole Karabatića, Omeyera, Hansena...Baš sve što PPD Zagreb nema. No dok “plinari” igraju pred najviše navijača u rukometnoj Ligi prvaka, PSG nastupa u dvorani-hangaru od samo 3000 ljudi.

- Želim da moji igrači shvate kako možemo pobijediti u Parizu - kaže Veselin Vujević, trener PPD-a Zagreb te nastavlja:

- Ne treba biti specijalno pametan da kažeš da je to teško gostovanje. Više od rezultata mene tamo zanima karakter naše ekipe koja treba pokazati da vjeruje u sebe da može igrati protiv najjačih ekipa. više razmišljam o tome kako će i što Zagreb odigrati, nego koliko je PSG snažan. Suludo je trošiti riječi o tome. Nadam se da će svi dati svoj maksimum, imamo dobre šanse da napravimo dobar rezultat, možda se i radujemo u Parizu, što bi bio sjajan korak prema visokom plasmanu.

Zagrebačka momčad od 17.00 sati u glavnom francuskom gradu lovi novi veliki 'skalp'. Nakon Kiela hrvatskom je prvaku kroz ruke skliznuo Veszprem, no sve će se zaboraviti padne li danas PSG u 4. kolu LP-a. Prošle godine Zagreb je izgubio u Francuskoj, no pobijedio je u Zagrebu.

- Bit ćemo u najboljem mogućem sastavu - rekao je Vujović.

PSG s Nokom Serdarušićem na klupi izgleda moćno. U francuskom prvenstvu imaju 5-0, a u Ligi prvaka 2-1. Svladao ih je tek Flensburg 39-32. Primaju puno golova, u prosjeku više od 30, i tu je prednost Zagreba.

- Obrana im trenutačno nije dobra, a puno se oslanjaju na to što će napraviti Omeyer. Imaju i jaku kontru i polukontru te postižu mnogo lakih golova. Flensburg ih je pretrčao, nadigrao ih i porazio, a Wisla i Bešiktaš su bili malo preplašeni  - kaže Vujović.

Svakako treba pripaziti i na Hansena, koji je ove sezone već postigao 76 golova u osam utakmica. No i Zagreb ima svog topnika.

- U Pariz idemo kompletni, ima već 10-ak dana otkako se Joso Valčić vratio i u punom smo pogonu, naravno, osim Mandalinića. Puni optimizma čekamo Pariz, a dobro da smo u utorak igrali s Borcem jer smo tako lakše zaboravili na neugodan poraz od Veszprema. Dobro, možda je još malo u podsvijesti, no kad krene protiv PSG-a, to ćemo zaboraviti i probat doći do vrlo teških bodova na gostovanju - rekao je Luka Stepančić.

Luka iduće sezone seli u 'dream team' svog današnjeg protivnika gdje će u vanjskoj liniji igrati s Karabatićem i Hansenom. 

- Ma to je momčad prepuna zvijezda, a najveća opasnost ove sezone su braća Karabatić, cijela igra svodi se na njih dvojicu. Mikkel Hansen nije nijednom ispod 10 golova ove sezone. Ta  trojka najopasniji je dio momčadi, a treba dodati Omeyera, koji je i dan danas među top 3 golmana na svijetu.

Ipak, i takva megamomčad ima svoje mane. 

- Očito imaju problema s obranom, s ekipama koje im trče u leđa. Mi ćemo razvijati svoju taktiku na njihove nedostatke. Mi smo prošle godine u Pariz išli nakon smjene trenera koji nas tada još nije smio voditi, vodio nas je Saračević i odigrali smo pravu tekmu, na kraju izgubili s malom razlikom. Oni su sada dosta drugačiji, ali mislim da smo i mi puno zreliji nego prošle godine, imamo čak i više motiva i više nade za uspjeh nego prošle sezone - zaključio je Stepančić koji je potpuno zaliječio ozljedu leđa koja ga je mučila prije utakmice s Veszpremom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani