Obavijesti

Sport

Komentari 11

Zagrebovo čudo: Sami sebe smo šokirali ovom pobjedom

Zagrebovo čudo: Sami sebe smo šokirali ovom pobjedom
5

Momčad koja je do prije tjedan dana bila mekana, nakon samo tjedan dana Vujovićeva mandata ''istukla'' i pobijedila Domagoja Duvnjaka i društvo iz Kiela...

VIDEO

Tek kad prespavaš noć, shvatiš što si učinio. Je, to je samo jedna utakmica, ali ne pobjeđuje se Kiel baš svaki dan. Iskreno, sami smo sebe šokirali ovom pobjedom, rekao je Sandro Obranović, najbolji strijelac PPD Zagreba u velikoj pobjedi.

Dvadesetak dana prije 22. rođendana 195 cm visoki Karlovčanin zabio je šest golova Kielu, a drugi njegov gol EHF je proglasio najljepšim u prvom kolu Lige prvaka. Zlatko Horvat bacio je cepelin s desnoga krila, Obranović “doletio” s lijevog vanjskog i zakucao loptu u gol.

- Ma nije to bilo problem zabiti, Zlaja je savršeno nabacio - nasmijao se skromni Obranović.

Marko Lukunić/PIXSELL

Upravo su njih dvojica bili prvi strijelci Zagreba, ali junaka je te večeri bilo puno više. Na golu, u terenu, na klupi, na tribinama... Veselin Vujović, novi trener, u samo tjedan dana uspio je izgraditi novi Zagreb. Drukčiji, tvrđi, čvršći i uspješniji.

- Činjenica je da nas je smjena trenera ‘razbudila’, trgnula... Vujović traži više agresivnosti u igri, čini mi se da nam je tako puno lakše igrati. Pomogao nam je i psihološki, a uvjeren sam da ćemo s još rada i treninga biti sve bolji i bolji - kaže Obranović, koji je prije dolaska u PPD Zagreb igrao za Nexe i svoj matični klub Karlovac.

- Ma tko bi uopće sanjao da ću jednog dana igrati protiv Kiela, zabijati im golove, pobjeđivati takvu momčad...?! Ali ne zanosim se, samo moram nastaviti raditi i na svakoj utakmici davati maksimum - kaže Sandro.

Ivić na golu, Šprem na krilu, Obranović, Stepančić, Pavlović, Šebetić izvana, Brozović, Ćorić i Šušnja na crti... Mladosti i talenta koliko hoćeš, ali da bi se momčad pokrenula, nedostajao je netko tko je sve prošao kao igrač i kao trener, netko tko nikad nije ustuknuo pred protivnikom, pravi fakin, koji će i od igrača napraviti fakine. Netko poput Veselina Vujovića. Pa makar i sve gledao s tribine.

Luka Stanzl/PIXSELL

- Što je bilo? Malo su mi opušteno djelovali tvoji igrači - obratio se Vujović na tečnom španjolskom treneru Kiela Alfredu Gislasonu.

Islanđanin nije ništa rekao, samo je slegnuo ramenima, valjda još ne vjerujući u ono što je vidio. Goropadni Zagreb, momčad u kojoj je dovoljno onih koji se ne ustručavaju ni “potući” se kad zatreba. Nisu štedjeli ni Domagoja Duvnjaka, pa makar je on naš...

- Ma najveći naš problem bile su mlade glave. Trebala nam je ta vjera da možemo igrati i s najjačima, da ih možemo dobiti - kaže kapetan Zlatko Horvat.

Zagreb danas igra protiv Vardara u posljednjoj utakmici u legendarnoj dvorani Kale. Momčad se seli u novu, modernu dvoranu. A dolazi im Vujović, bivši trener Vardara, njihov idol. Još ga nisu zaboravili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...