Obavijesti

Sport

Komentari 83

Željko Babić: Moja Hrvatska će napadati protivnike 57 minuta

Željko Babić: Moja Hrvatska će napadati protivnike 57 minuta
6

Bilo je i boljih trenera, a izabrali su mene. Novac mi nije bitan, kao ni ugovor. Samo želim uspjeti, rekao je Željko Babić uoči puta u Norvešku na utakmicu kvalifikacija

VIDEO

Novi izbornik rukometne reprezentacije Željko Babić i njegov pomoćnik Pero Metličić predstavili su se hrvatskoj javnosti. Na konferenciji za medije bili su i Sandi Šola, predsjednik hrvatskog saveza te Zoran Gobac. 

- Želim sreću našem izborniku i bivšem kapetanu Peri Metličiću. Ne očekujte čuda u prvih 10 dana. Pred nama je dugačak put. Imat ćemo tek jedan trening uoči odlaska u Norvešku - rekao je Zoran Gobac.

Hrvatska će 29. travnja odigrati prvu utakmicu protiv Norveške u sklopu kvalifikacija za Euro u Poljskoj. Uzvrat je 3. svibnja u Varaždinu.

- Odradili smo prvi trening. Malo mi je čudno pričati pred toliko novinara. Obveza je velika, odgovornost također, ali vjerujem u sebe i svoj rad. Na meni je da unaprijedim hrvatski rukomet. Moram uspostaviti koncept koji će u 2018. donijeti rezultate - rekao je Željko Babić, koji je na čelu rukometne reprezentacije naslijedio Slavka Golužu.

- Na prvom treningu radili smo neko novo kretanje u polukontri. Moramo biti puno agresivniji u obrani. Igračima sam predstavio taktiku za Norvešku. Igrat ćemo agresivnih 6-0. Želim da Hrvatska igra brzo, da napada 57 minuta, da ne žuri i da čeka svoju šansu - dodao je Babić.

- Volim biti pod pritiskom jer onda tražim nova rješenja. Goluža je napravio neke dobre stvari, da je bilo sportske sreće, ja danas ne bih bio pred vama. Ali to je život trenera. Mislim da je bilo i boljih od mene pa su baš mene izabrali. No novac mi nije bitan, ne zanima me to ni ugovor. Samo želim uspjeti - rekao je izbornik.

Metličić: Ako Bog da, vratit ćemo se na vrh

Čast mi je što pomažem izborniku. Uzbuđen sam, ali ne bojim se. Mislim da svojim znanjem, karakterom i ponašanjem mogu pomoći. Ako Bog da, vratit ćemo se na vrh. Imamo igrače za to, rekao je Pero Metličić.

Slavko Midžor/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili