Obavijesti

Show

Komentari 82

Zbogom Snape: Alan Rickman preminuo u 70. godini od raka

Zbogom Snape: Alan Rickman preminuo u 70. godini od raka
7

U 70. godini je preminuo jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih britanskih glumaca današnjice, Alan Rickman. Njegova obitelj objavila je da se borio s rakom

VIDEO

Alan Rickman , jedan od najcjenjenijih britanskih glumaca u posljednjih 30 godina, je preminuo u Londonu u 70. godini. Njegovu je smrt danas potvrdila obitelj. Prema njihovim navodima, Rickman je bolovao od raka.

Glumac, čije su i lice i dikcija bili jasno prepoznatljivi cijelim generacijama se filmskom svijetu prvi put predstavio u svojoj 41. godini, i to ulogom po kojoj će ga se još desetljećima pamtiti. Samo dva dana nakon slijetanja u Hollywood, Rickman je dobio ulogu Hansa Grubera, glavnog negativca u 'Umri muški' i time je otpočela njegova blistava karijera.

VIDEO

Nakon te uloge nas je nedugo zatim oduševio svojom izvedbom u 'Robinu Hoodu', gdje je glumio nottinghamskog šerifa, koji je ostao poznat po svojoj okrutnosti i nekim poprilično komičnim izjavama.

VIDEO

Jednom kada se probio kao karakteran glumac, sposoban da dočara razne emocije kroz svoje likove, Rickman je počeo dobivati i glavne uloge. Tako je kroz devedesete surađivao s velikim Anthonyjem Minghellom, zatim kao skromni pukovnik Brandon u 'Razumu i osjećajima' s Emmom Thompson.

S početkom dvijetisućitih je oduševio cijelu publiku svojom glumom u romantičnoj komediji 'Zapravo ljubav', a u to isto vrijeme je njegova karijera dobila veliki uzlet zbog njegove uloge u franšizi 'Harryja Pottera'. Kada u današnje vrijeme spomenete profesora Snapea, vrlo malo ljudi ga asocira s kime drugim doli s velikim glumcem.

VIDEO

Uz sav svoj rad u filmu, Rickman je ostavio i golem trag na kazališnoj sceni. Njegove izvedbe s Royal Shakespeare Company se dan danas pamte kao jedne od boljih u povijesti.

VIDEO

Njegovu umješnost možemo vidjeti i u broju nagrada koje je glumac osvojio. Osim Bafte za ulogu Nottinghamskog šerifa, osvojio je i Emmy, te Golden Globe 1995. godine.

Premda nije nikada dobio Oscara, nije dopustio da mu to smeta u karijeri. i 2008. godine je izjavio da uloge dobivaju nagrade, a ne glumci.

I kolege se opraštaju od Alana...

Na Twitteru su se od poznatog glumca oprostili i mnoge njegove kolege. Tako je Stephen Fry izjavio da će mu jako nedostajati glumac tolikog talenta.

- Ne želim da mi umiru heroji - izjavio je  Eddie Izzard.

Izrazima sućuti su se pridružili i mnogi glumci iz 'Harryja Pottera', kao što su James i Oliver Phelps.

Jednu od najemocionalnijih izjava je ostavio redatelj i glumac Kevin Smith na Facebooku, s kojim je Rickman radio na komediji 'Dogma'. Smith je napisao da su postali veliki prijatelji tijekom snimanja, i da će mu nedostajati zauvijek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...