Obavijesti

Show

Komentari 12

Black Sabbath izdaju album s Ozzyjem nakon čak 35 godina

Black Sabbath izdaju album s Ozzyjem nakon čak 35 godina
5

Black Sabbath su 11. studenog 2011. godine najavili kako se vraćaju u studio te da kreću na turneju, a prve poteškoće su ih dočekale na samom početku snimanja

VIDEO

Legendarni Black Sabbath prošlog su mjeseca najavili kako uskoro izdaju svoj novi studijski album "13", njihov prvi album u originalnoj postavi nakon čak 35 godina. Bend je album snimao u studiju u Los Angelesu protekle jeseni s producentom Rickom Rubinom. 

Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler i Brad Wilk (Rage Against The Machine) na albumu su ponovno pokušali "provući" njihov stari zvuk, po kojem publika i zna Black Sabbath još od ranih dana, javlja Rolling Stone. Osim toga, ponovno su počeli snimati duže pjesme pa tako "End of the Beginning" i "Age of Reason" traju po osam minuta. 

Ozzy je inače proteklih godina jedno vrijeme djelovao kao solo glazbenik, a jedno vrijeme je surađivao s Black Sabbath. Gitarist Tony Iommi je rekao kako se Ozzy potpuno udaljio od benda nakon što se počela snimati reality serija "The Osbournes" na MTV-u. 

Bend je 11. studenog 2011. godine najavio kako se vraćaju u studio te da kreću na turneju, a prve poteškoće su ih dočekale na samom početku. Originalni bubnjar benda, Bill Ward, u jednom je trenutku objavio kako neće nastupati s bendom "zbog zdravstvenih problema".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nitko od nas nije znao da Bill ima problema, nikad nam to nije ni rekao

- Njegova objava je došla iznenada. Nitko od nas nije znao da Bill ima problema, nikad nam to nije ni rekao. Htjeli smo da bude s nama, ali smo s vremenom shvatili da će mu to teško pasti - rekao je Iommi u jednom intervjuu. Malo nakon što ih je Ward odbio, Tony Iommi je objavio kako boluje od raka. 

- Nisam mogao vjerovati. Nakon toliko godina smo ponovno postali bend i onda gotovo - rekao je Osbourne. Snimanje albuma su zbog Iommijeve bolesti na neko vrijeme odgodili, jer je gitarist trebao na kemoterapiju. Nakon što su se napokon okupili u studiju, producent Rubin izrazio je želju da bend snima album koji je više nalik njihovim prvim djelima, gdje su imali i utjecaja jazza na glazbu.

Nisam mogao vjerovati. Nakon toliko godina smo ponovno postali bend i onda gotovo

Black Sabbath su na kraju uspjeli snimanje albuma privesti kraju, a Ozzy je istaknuo kako su pjesme s albuma "13" pravi "sotonski blues". Njihova glazba se djelomično promijenila, a Ozzy je priznao i kako se i on promijenio te nije više "ludi alkoholičar koji je ujedno i ovisnik o drogama". 

Black Sabbath su se inače originalno okupili 1968. godine te su djelovali pod imenom Earth do 1969. godine. Postali su jedan od najvećih heavy metal bendova na svijetu, a izdali su ukupno 18 studijskih albuma. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...