Obavijesti

Show

Komentari 109

'Čedni general': Antun Vrdoljak je zetu 'zabranio' da se seksa

'Čedni general': Antun Vrdoljak je zetu 'zabranio' da se seksa
6

Vrdoljak, scenarist i redatelj filma o Gotovini, generala je prikazao kao fatalnog muškarca, ali vrućih scena nema - tek jedan poljubac. Ali srpski oficir ima scenu s tajnicom usred Oluje

VIDEO

Mislila sam da će mi za ovo trebati cijeli život, a ne jedan dan, govori novinarka HRT-a Vesna Karuza (52) Anti Gotovini (61). 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:23

Scenarist i redatelj Antun Vrdoljak (85) u filmu i serijalu 'General' prikazao je Gotovinu kao fatalnog muškarca, na kojega nijedna žena ne može ostati ravnodušna. No pred kamerama ni s jednom od svojih partnerica neće ići dalje od poljupca, pa Višnjićeva supruga Eva (45) može mirno spavati.

Jedna od žena koja je pala na Gotovinin šarm je i Karuza, koja je u svojim dvadesetim godinama izvještavala o Domovinskom ratu. S njom je general dobio kćer Anu (22).

Zetu nije dao da se seksa kao general

U filmu i seriji Goran Višnjić (44) glumi generala, a njegov punac u scenarij nije uvrstio ni jednu scenu seksa Gotovine i žena koje je volio. S Karuzom, koju glumi Nataša Janjić (35), sve će završiti samo na strastvenom poljupcu u džipu na Velebitu. General i novinarka na fronti će razgovarati o ratu, ljubavi, smislu života, ali i o Odiseju.

- On je Penelopu vjerno ljubio, ali, Bože moj, Odisej je bio ratnik, njega je smrt čekala na svakom koraku - objasnio je Gotovina Karuzi zašto ne može biti samo s jednom ženom.

Začeli kćer Anu u ratu

Vesna mu je na rastanku otkrila da je možda trudna, a on joj rekao da ništa ne može obećati jer je vezan. Ipak, istaknuo je da neće bježati od svoje obaveze i predložio ime, ako bude kći.

- Bude li žensko, molim te, daj joj ime moje mame. Neka se zove Ana - moli general mladu novinarku. 

Zaljubila se u generala

Na odlasku Karuza plače i govori mu da je zaljubljena i da se možda zauvijek oprašta od svoje jedine ljubavi. Navodno se Karuzi, koja radi na HRT-u od 1988., nije svidjelo kako je Vrdoljak prikazao njezin lik u scenariju pa ga je morao prepravljati.

Emotivni rastanak ljubavnika

Jedna od žena koju je Gotovina osvojio bila je i nepoznata Francuskinja. Upoznao ju je dok je putovao vlakom prema sjedištu Legije stranaca. Djevojci je bilo simpatično njegovo loše znanje francuskog i ostavila mu je broj telefona. General je njihov rastanak zapečatio poljupcem i ostavio je bez teksta.

- Ximena, vi ste čudo, za koje se isplati i puno duži put - kaže Gotovina u scenariju mladoj Kolumbijki. Kad mu već punac ne dopušta akciju ispod plahti, barem mu je, nakon više od dvadeset godina, dao da ponovno recitira Shakespearea. Naime, Ximenu je osvajao stihovima iz 'Romea i Julije'.

Ona na njegove riječi ostaje u šoku i pita se odakle je došao takav muškarac, a Ante je strastveno poljubi. Ipak, temperamentna Ximena ne podnosi njegovu naklonost ženama.

Dobio još jednu kćer

- Gade, žigolo, skote - govori mu Ximena u restoranu i zalije ga čašom crnog vina po, kako piše Vrdoljak, njegovim slabinama.

Uhvatila je Gotovinu da gleda u dekolte druge žene. U ljutnji se Ximena vrati kući i popne na vrh stabla te mu kaže da je s njim trudna, a to ga razveseli. Oni se vjenčaju nakon radosne vijesti i dobiju kćer, koju nazovu Ximena. Gotovina napušta obitelj čim doznaje da je u Hrvatskoj počeo Domovinski rat. Ante je Ximenu Dalel upoznao 80-ih i tad je imala tek 17 godina, a nakon rastave ostali su u dobrim odnosima.

Nespes

- Meni je i dalje jako stalo do njega, mogu reći da i volim generala, ali iznimno poštujem njegovu obitelj i suprugu Dunju - rekla je Ximena. U scenariju je najneobičniji susret generala i njegove sadašnje supruge Dunje Zloić, s kojom je u braku 22 godine. Čim je došao u Zagreb, odmah je poželio ići s Dunjom na večeru i nagovijestio joj je da će s njom provesti život.

- Ako me sreća posluži, jednom ću vas zaprositi. Doviđenja u Zagrebu kad završi rat - rekao je mladoj bojnici Dunji, s kojom se kasnije čuje telefonski.

Jedina seksi scena u filmu

Baš kao i u scenariju, oni su se vjenčali 1995. te im je kum bio Gojko Šušak. Najviše akcije u filmu doživljava potpukovnik JNA Mihajlo Knežević, koji se s tajnicom Milicom baca na pod tijekom granatiranja Knina. Leže zagrljeni, a njegova ruka sklizne ispod njezine suknje.

- Možda nam je ovo zadnji put - govori joj Knežević, koji se nedugo nakon toga ubio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu