Obavijesti

Show

Komentari 124

Daniela Trbović: Namjeravam biti poput svekrve iz literature

Daniela Trbović: Namjeravam biti poput svekrve iz literature
7

Voditeljica britkog jezika Daniela Trbović objašnjava zašto sve uvijek mora biti po njezinom, je li joj teško ustajati u 5 ujutro te peče li palačinke u tri ujutro za ekipu

VIDEO

Iako za nju kažu da je voditeljica prepoznatljiva stila kako posla tako i života, Daniela Trbović (53) smatra da joj na stilu života nitko ne bi trebao zavidjeti jer živi jedan sasvim običan život. No pred njezinom britkosti i elokventnosti mnogi kolege ustuknu.

Mirko Fodor rekao je da mu nije svejedno biti s vama u paru jer nije siguran hoće li vam moći parirati. Kako ste to doživjela?

voditelji Danijela Trbovic i Mirko Fodor

Fofo je šarmer s pokrićem. Baš zna što žena želi čuti. Mislim da mi Mirko samo malo kadi… Izgleda da s njim najčešće radim emisiju “Dobro jutro, Hrvatska”. Ma, baš ga volim i jako nam je veselo iako, priznajem, zgodno mi je i prevariti ga s Davorom Meštrovićem, Franom Ridjanom i Ognjenom Golubićem. Naime, zadnjih dvanaest sezona bila sam sama u kadru pa me veseli promjena, a na HRT- u, samo mijena stalna jest.

Jeste li ikad osjetili nesigurnost kolega? I jeste li ih ‘čupali’ iz te treme?

Sve su to prekaljeni profesionalci. Drukčije je, napetije kad radim neke jednokratne, velike događaje. Svatko od nas drukčije se priprema, reagira. Meni je najstresnije iščekivanje početka nekog prijenosa, a kad krene onda sam u sedlu. Kad radimo u paru najvažnije je da se slušamo, pratimo i nadopunjujemo. Ljepota ovog posla je i u nepredvidivim situacijama pa tko umije… to je uvijek poticajno i često zabavno.

Laska li vam što još ni za jednu mlađu voditeljicu nisu rekli da bi mogla biti vaša nasljednica?

Nasljednice se ne spominju ne zato što ih nema već zato što je još prerano. Ljudi moji, je li to moguće?! Mladica sam na pragu najbolje dobi. Sad sam idealan spoj zrelosti, iskustva i naravno, nadnaravne ljepote. Gdje sam ja od toga da mi traže nasljednicu?! A i prije toga bih se trebala dočepati trona.

Jeste li ikad pomislili, uplašili se da će doći vrijeme kad jezik više neće biti tako britak, kad se možda nećete taj čas snaći i znati odgovoriti?

Moj zamašnjak već jest u nižoj brzini, svi se mijenjaju pa i ja i moja jezičina koja je na putu da postane jezičac. S vremenom sam malo omekšala. Možda je vrijeme da brzinu zamijenim mudrošću, staloženošću? Ili sam preambiciozna i govorim o nekom drugom.

U svakom slučaju, nakon silnih godina, posao me još iznimno veseli i pokreće. Uživam u toj igri, adrenalinu i izazovu.

Kako ste se uopće našli u ‘Dobro jutro, Hrvatska’?

Radeći s Hamedom ‘Hit depo’ išli smo u nevjerojatnim terminima, najkasnije je bilo čak u 1.30 ujutro. U stvari, možemo reći da je to bilo ranije od najranije televizijske emisije kao što je ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Najnovijim angažmanom sam zaokružila priču i prošetala se svim televizijskim vremenima. A kao što sam već rekla, promjene me raduju.

Nedostaju li vam glamurozne emisije koje ste nekad vodili? Druženja s našim zvijezdama?

I naše zvijezde su samo ljudi, pa i one rado i rano ustaju te često gostuju, natašte, u našoj gledanoj emisiji. A glamur je ionako samo prigodničarsko pakiranje koje nije za po doma.

Je li vam teško ustati? Što radite da se razbudite u četiri ujutro? Da na HRT dođete fit?

S obzirom na to da ‘Dobro jutro, Hrvatska’ radi dobro uhodana ekipa i da je mnogo nas voditelja, nemam podočnjake zbog neispavanosti. Nije mi uopće problem probuditi se prije pet, veći misterij je kako zaspati i naspavati se, rekuperati, obnoviti kad inače liježem između jedan i dva te spavam ko zec. Ili neprijatelj, znate, onaj koji nikad ne spava. Prije sedam me puca adrenalin, a već oko osam umirem od gladi. Fodor je izradio krivulju mojih jutarnjih prehrambenih potreba.

Ostatak dana je, valjda, samo vaš. Znači li to da napokon imate vremena za sebe?

Vremena? Samo za sebe? Između svih onih moranja i svakodnevnih, dosadnih, zatupljujućih, iz šupljeg u prazno, repetitivnih poslova? Znam, možda malo pretjerano reagiram, ali tako je to kad si već velik, i samostalan, i samohran, i mater...

Kako to da ste nabavili psa? I dijelite li sa sinom Lovrom ravnopravno obveze?

Godinama sam fantazirala o tome da ću nabaviti psa i sad se napokon naša obitelj povećala. Svi smo jako sretni, a samo ja brinem. Sve jutarnje šetnje su moje, pa nakon jutarnje kave natašte i nabrzaka lutam bespućima kvartovske zbiljnosti. I lijepo je kad je lijepo vrijeme, a kad je odvratno, mračno, vlažno i hladno, ja se uvjerim da mi je baš super i da sam baš to htjela.

Je li Lovro počeo tulumariti? Dovodi li doma ekipu? I kako se danas nosite s preglasnom glazbom?

Taj dio života s nestrpljenjem iščekujem. Premalo sam odsutna da bi radio party za ekipu, a i zidovi su tanki. Današnje generacije ne pretjeruju s preglasnom glazbom. Vanjski svijet je za njih na ignore modu, oni su srašteni sa slušalicama svojeg pametnog telefona i odsutno lebde svakodnevicom, nesvjesni okoline, posebno roditeljske blizine.

Pečete li i vi, kao nekad Alka Vuica, palačinke za ekipu u tri u jutro?

Niti pišem niti pečem kao Alka.

Razmišljate li da bi uskoro mogao dovesti i snahu? Vidite li se kao svekrva?

Mislim da će doći vrijeme i za onu povijesnu rečenicu: ‘Dok si pod mojim krovom...' Namjeravam biti kao svekrva iz bajke ili literature. Da za mene vrijedi ona politički nekorektna izjava kao i za Indijance: ‘Samo mrtav Indijanac je...’.

Koliko se kroz njega i ekipu vratite u svoju mladost? Čega se najradije sjetite?

Kao da je bilo jučer. I uhvatim se da izgovaram rečenice koje su meni govorili moji, a za koje sam mislila da nikad neće biti dio mojeg nadahnutog roditeljstva.

Vjerujete li još u ljubav?

Ja u ljubav vjerujem. Posebno u onu prema sebi. Kad ću ako ne sad? Iza mene je pola stoljeća te nemam više vremena za gubljenje i za uzimanje sebe same olako. Dobro, radim još na tome.

Biste li se upustili u novu vezu ili su s godinama komocija i mir ipak na prvome mjestu?

Postala sam vrlo prizemna i jednostavna. Samo da mi je zdravlja i para. Mogu živjeti i ‘neparna’, ali bez para? Inače, s godinama sam sve tolerantnija i kooperativnija - sve znam i sve mora biti po mojem.

Božić je pred vratima, gdje ćete ga i kako provesti?

Zadnjih smo godina kod mene. Ne možemo se više mami utrpavati u Karlovac pa je prigrlimo u metropoli. Kao starija sestra ja sam glavna domaćica, ali ne pretjerujem, da ih ne razmazim, pa da me ne upregnu tijekom cijele godine. No pasaran.

Imate li neku želju, što biste voljeli naći ispod bora?

S obzirom na geopolitičku situaciju bilo bi dobro da se ispune želje s izbora za miss – mir na svijetu, da nema rata i gladi.

Psića Rokija naziva svojim mlađim sinom

Osim, kako kaže, predvidive svakodnevice, Daniela voli ići na francuski, dva puta na tjedan, te obožava s mlađom sestrom Natašom upriličiti neki mali babinjak koji naziva “Krv nije voda”. Ima i psa kojega zove mlađim sinom. O sebi pak kaže da je ponosna mama kuja osmomjesečnog njemačkog špica. I u velikoj je dvojbi kako ga predstaviti javnosti - kao običnog Rokija ili mondenog Rockyja?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...