Obavijesti

Show

Komentari 1

Darko Rundek je na koncertu podigao publiku iznad Lokruma

Darko Rundek je na koncertu podigao publiku iznad Lokruma
4

Rundek cargo trio na sceni , uz pomoć samplova, lakoćom i virtuoznošću pleli su oko Lokruma mrežu nota i riječi, da bi pred kraj koncerta mrežom obuhvatili publiku

VIDEO

Rundek cargo trio je na turneji regijom zastao na Lokrumu u ambijentu koji kao da je i predviđen za glazbu koju izvode. I ono što je zanimljivo, publika ne čeka više samo obrade starih hitova Haustora i Rundeka, nego od riječi do riječi pjeva pjesme s novog albuma 'Mostovi', pa i njegova prethodnika, 'Plavog aviona'.

Troje glazbenika na sceni , uz pomoć samplova, lakoćom i virtuoznošću pleli su oko Lokruma mrežu nota i riječi, da bi pred kraj koncerta mrežom obuhvatili publiku i malo ju, oko ponoći, oduševljenu desetominutnim 'Apokalipsom', podigli iznad drevnog otoka. Godine Rundeku ne mogu ništa. Iako mi se prije nekog vremena požalio da nema inspiracije, novi je album jasan dokaz da je prebrodio stvaralačku krizu i da opet može, u ljubavnom paru na koji naleti u pariškom metrou, pronaći inspiraciju za nove 'Mostove'.

Prema svojoj staroj, ali i sasvim mladoj publici koja se ulovi u mrežu starog majstora kazališne, filmske i one popularne glazbe. Dušan Vranić i Isabel i na pozornici i izvan nje, umjetničkom zaigranošću pomažu Rundeku da plemenito i kreativno stari. A dubrovačka publika?
-Posebna je ta publika. Veselilo me, na primjer, par zadnjih puta kad se u prvim redovima nađe netko tko prijateljski i zafrkantski ulazi u dijalog sa mnom i sa bendom. Ta publika je vjerojatno vidjela toliko koncerata i predstava da se na priredbi osjeća kao kod kuće', kaže Rundek.

U pravim medijskim kućama, ne njezinim ovdašnjim neuvjerljivim inačicama, voditelji najgledanijih emisija moraju imati biografiju i godine iskustva. Tako potpun umjetnički doživljaj, neopterećenu predstavu, na rubu imrovizirajuće igre starim i novim notama, pa i sjećanjima publike, može dati glumac, redatelj, pjesnik, skladatelj i pjevač koji zna. Koji zna da publika cijeni sve što je radio i da mu neće zamjeriti dječačku razigranost i stilski odmak u pjesmama koje toliko vole. Lokrum je otok. Možda onaj iz Rundekove pjesme. Otok koji, uz njegovu glazbu, plovi našim životima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac