Obavijesti

Show

Komentari 124

Luka Vidović: U šoku sam jer je tata umro, ne mogu pričati

Luka Vidović: U šoku sam jer je tata umro, ne mogu pričati
19

Glumca Ivicu Vidovića mnogi će pamtiti po ulogama u 'Našem malom mistu', 'Ritmu zločina', 'Kužiš stari moj', te 'Velo misto'. Rak su mu dijagnosticirali 2010.

VIDEO

U Zagrebu je u ponedjeljak ujutro u 73. godini u bolnici Rebro nakon duge i teške bolesti preminuo glumac Ivica Vidović. Treća operacija grla, kaže sin Luka, bila je uspješna, ali zbog slabog i izmučenog organizma, navodno su mu počeli otkazivati organi. Ivica nije reagirao ni na kemoterapiju, a posljednjih nekoliko dana uopće nije bio pri svijesti. Glumčeva borba s teškom bolešću počela je prije dvije godine. Tada je operirao čvoriće na glasnicama.     

Vidoviću su u rujnu prošle godine dijagnosticirali rak, a nedavno je i treći put bio na operaciji. Glumac je do samog kraja bio optimističan.  Luka je nedavno u intervjuu izjabvio kako je očev tumor na teško dostupnom mjestu. Ipak do kraja se nadao u tatino ozdravljenje. 

Ne mogu pričati. Svi smo u šoku. Tata je nedavno bio na trećoj operaciji i oporavljao se. Ovo se tako iznenada dogodilo. Ne znam što bih rekao. Ne znam šta da mislim - s tugom u glasu rekao nam je Luka Vidović. Posljednjih nekoliko tjedana Ivica je proveo u bolničkom krevetu, a redovito ga je posjećivala supruga Gordana Gadžić koja mu je bila velika utjeha. U karijeri je odigrao brojne uloge, a publika će ga najviše pamtiti po ulozi Servantesa iz 'Našeg malog mista'. 

Oduševljavao je gledatelje ulogama u brojnim filmovima i serijama

Ivica Vidović rođen je 10. svibnja 1939. godine u Beogradu, a diplomirao je na Kazališnoj akademiji u Zagrebu. Svoj prvi angažman dobio je u HNK Zagreb. Jedan je od najistaknutijih filmskih glumaca koji su se pojavili na prijelazu u 70. godine prošlog stoljeća.  

Od tad je kontinuirano nastupao u filmovima i uspješno surađivao s redateljima i starije i mlađe generacije. Uglavnom je glumio zbunjene, nesnalažljive likove. U posljednjih nekoliko godina Vidović je radio i s mlađim redateljima te pokazao da se može prilagoditi svakom dobu.

Osim kazališnih uloga, gledatelje je uveseljavao ulogama u brojnim filmovima i serijama kao što su 'Kužiš stari moj', 'Misterije orgazma', 'Čovjek koji je volio sprovode', 'Naša mala klinika', 'Novo doba', 'Velo misto', 'Luda kuća', 'Kako je počeo rat na mom otoku', 'Maršal', 'Kad mrtvi zapjevaju'. 

Posljednja supruga legendarnog glumca Ivice Vidovića bila je Gordana Gadžić. S njom ima dvoje djece, Anu i Filipa. Prije nje Ivica je bio u braku s Mirjanom Majurec koja se također lani od travnja bori s rakom dojke. S njom je dobio sina Luku, koji je također glumac. Vidović je na početku svoje karijere bio u braku i s osječkom glumicom Zdenkom Anušić.

Predan rad glumcu je donio brojne nagrade

Štujući uspomenu na velikana hrvatskog glumišta Fabijana Šovagovića, Društvo hrvatskih filmskih redatelja utemeljilo je 2000. godine godišnju Nagradu "Fabijan Šovagović" - nagradu glumcima čije je djelo ostavilo trajan trag u povijesti hrvatskoga filma. Nagradu DFRH-a «Fabijan Šovagović» za 2005. g., žiri u sastavu Hrvoje Hribar predsjednik, Snježana Tribuson i Dražen Žarković članovi, odlučio je tada dodijeliti Ivici Vidoviću.  Iste godine dobio je i nagradu grada Zagreba.

Odlukom predsjednika Republike Hrvatske Ivica Vidović 1996. godine odlikovan je redom danice Hrvatske s likom Marka Marulića čime je također odano priznanje za njegov doprinos hrvatskoj kulturi.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane