Obavijesti

Show

Komentari 22

Glumica je preživjela seksualno zlostavljanje, silovanje i incest

Glumica je preživjela seksualno zlostavljanje, silovanje i incest
1

Preživjela je pravi pakao, ali nikada nije gubila nadu. Ashley Judd sa cijelim je svijetom podijelila svoju tragičnu priču i pokazala kako se uhvatila u koštac sa svim nedaćama

VIDEO

Američka glumica, koja se proslavila holivudskim hitovima 'Kolekcionar' i 'Dvostruka opasnost', početkom godine postala je UN-ova ambasadorica dobre volje. Ipak, iza lijepog lica, uspješne karijere i političkog angažmana krije se jedna sasvim druga osoba koja je u životu prošla pravi pakao.

Ashley Judd (48) je 2011. godine objavila knjigu o svom životu naziva 'All That Is Bitter and Sweet', a u njoj je otkrila kako je više puta bila žrtva seksualnog nasilja. Zlostavljao ju je stariji čovjek dok je bila dijete, silovana je kao tinejdžerica, a bila je i žrtva seksualnog nasilja od strane rođaka čijeg se imena prisjetila tek nakon psihoterapije.

Glumičini roditelji razveli su se kada je imala samo četiri godine, a već u dobi od sedam  postala je depresivna. Ubrzo je po prvi put postala žrtva zlostavljanja, a kada je za isto ispričala svojim bližnjima, nitko joj nije vjerovao. 

 

Intense summer.

A photo posted by Ashley Judd (@ashley_judd) on

Od malena je bila izložena seksualnim eskapadama svoje majke Naomi, kao i njezinim fizičkim obračunima s brojnim partnerima. Naomi je imala i pištolj pa se Ashley s oružjem igrala od malih nogu, a čak se i okušala u ruskom ruletu. Do svoje osamnaeste godine promijenila je čak trinaest škola pa se osjećala nepoželjno i nevoljeno.

U srednjoj školi pobijedila je na manekenskom natjecanju te osvojila dvomjesečni ugovor za rad u Japanu. Ponadala se da će je ta prilika izvući iz bijede i omogućiti novi početak. Međutim, za vrijeme putovanja bila je izložena nemoralnim ponudama menadžera zaduženog za organizaciju, a jedan maneken ju je pokušao natjerati na oralni seks. 

 

#ILoveMyMom

A photo posted by Ashley Judd (@ashley_judd) on

Ashley je unatoč svim nedaćama odlučila krenuti dalje, a jedan od njezinih prioriteta bilo je obrazovanje. Diplomirala je na Sveučilištu u Kentuckyju te se preselila u Hollywood gdje je ostvarila zavidnu karijeru.

Ožiljke je godinama skrivala od javnosti, a tek je na nagovor tadašnjeg supruga Darija Franchittija odlučila razotkriti svoju strašnu prošlost i na taj način riješiti se boli koja ju je izjedala od ranog djetinjstva.

U knjizi je napisala i kako ju je sestra Wynonna motivirala da se prijavi na rehabilitaciju zbog prejedanja. Tamo se suočila sa svim bolnim sjećanjima iz života.

 

Worked there. Eat there. #TheIvy

A photo posted by Ashley Judd (@ashley_judd) on

- Preživjela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Blagoslovljena sam jer su mi 2006. osobe koje su proživjele isto pomogle u oporavku… Ljeto 1984. je bilo bolno. Jedna me odrasla osoba dva puta silovala, dok me druga odrasla osoba neprestano zlostavljala, a jedan je muškarac pritom sve promatrao (sada znam da je to bilo zato jer mu je bio potreban svjedok, netko tko će potkopati moj iskaz u slučaju da odlučim sve prijaviti)…- napisala je svojevremeno na društvenim mrežama.

Ashley tvrdi da i dalje pati od depresije i objašnjava da je odlučila potražiti pomoć u rehabilitacijskom centru u Teksasu. Terapije su joj pomogle da dođe do potisnutih sjećanja na incest u djetinjstvu, iako nije napisala koji ju je član obitelji zlostavljao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina