Obavijesti

Show

Komentari 63

'Hrvatski Roger Moore' slavio je rođendan uz sataraš i roštilj

'Hrvatski Roger Moore' slavio je rođendan uz sataraš i roštilj
1

Umirovljeni televizijski urednik Saša Zalepugin je proslavio 85. rođendan na Hvaru. Ondje je 1975. upoznao Tihanu koja se s manekenkama gurkala oko njega jer im je imponirao

VIDEO

Ne volim rođendanske predstave, zato sam poželio da umjesto poklona svatko donese omiljena jela, kaže Saša Zalepugin (85). Umirovljeni televizijski urednik rođendan je proslavio na Hvaru gdje sa suprugom Tihanom Harapin Zalepugin (64) godinama ljetuje. Pozvao je najbliže prijatelje. Tihana mu je poklonila sataraš od paprike, patlidžana, tikvica i luka, a uz to je servirala i kajmak. Prijatelji su donijeli štrudle, voćne kolače, a Saša ih je počastio roštiljem.

Zračenjem do ljubavi

– Puno si toga poklanjamo svaki dan, stalno si radimo neka zadovoljstva. Ne marimo više za poklone, važno je da smo skupa – kaže Saša. Par se 1975. upoznao na Hvaru. Saša je tada bio megapopularan, a Tihana je došla nositi reviju na Model’s festu koji je on režirao.

– Sve smo se gurkale, imponirao nam je. Nakon toga smo se često sretali i ubrzo se sprijateljili – kaže Tihana.

Počeli su i poslovno surađivati. Zalepugin se već tada bavio radiestezijom. Kad je Tihana osjetila bolove u leđima, pozvala ga je da joj pogleda stan. Saša je vidio da spava na energetskom čvoru i savjetovao joj da premjesti krevet, pozdravio ju je i otišao.    

– S prijateljicom sam nekoliko dana kasnije otišla u kineski restoran, a Saša je s društvom sjedio za susjednim stolom. Pogledali smo se i to je bilo to. Drugi dan me je nazvao i pitao hoću li ga opet pozvati doma kad ozdravim. Pozvala sam ga jedan četvrtak i ostao je do danas – prisjeća se modna agentica.

Ne žali jer nema dijete

 Tihana ne žali što nemaju djece. Postala je, dodaje, gospođa Zalepugin s 42 godine, a trudnoća u tim godinama tada se smatrala rizičnom.

Saša i Tihana ljubav su usmjerili prema životinjama. Šesnaest godina imali su mezimca, čivavu Minija, a prije tri godine u njihov je dom došla Laura Mini.

- Jako volimo životinje, posebice pse. Iskreno pokazuju ljubav čak i ljudima koji im za to ne daju razlog. Ta odanost i vjernost te golema količina ljubavi uvijek mi treba - rekla je Tihana.

Kad je u 'Nedjeljnom popodnevu' Saša emitirao razgovor s Rogerom Mooreom (88), mnogi su se šalili kako ne znaju tko je novinar, a tko glumac.

Zalepugin i ondašnji James Bond u mladosti su izgledali poput blizanaca. Saša je za Televiziju Zagreb napravio niz intervjua sa slavnim glumcima, a među njima i sa Sophijom Loren. Doveo je britanski humor u bivšu Jugoslaviju. Prvi je otkupio skečeve Bennyja Hilla i Davea Allena. Režirao je i “Male tajne velikih majstora kuhinje”.

Prije 20 godina otišao je u mirovinu. Nije tugovao što ga s televizije više nisu zvali, nego se posvetio radiesteziji i postigao uspjeh. Saša je izumio blokator koji neutralizira zračenja. Ideju je počeo razvijati prije 30 godina.

Otkrio da je radiestezist     

- Stalno sam se budio umorniji nego što sam legao, a nisam znao zašto. Prijatelj mi je tada viskom pregledao stan i ustanovio da je mjesto na kojemu se nalazi krevet izloženo štetnim zračenjima - kaže Zalepugin. Tada se zainteresirao za radiesteziju, kupovao knjige i otkrio da je radiestezist. Izumio je blokator štetnih zračenja. Njegov današnji partner, dr. Krešimir Jelaković, imao je instrument koji može detektirati takva zračenja.

Prodaju se na internetu     

Pored blokatora je mirovao, pa su shvatili da imaju rješenje. Proizvod je dobio čak osam medalja i posebnih priznanja na sajmovima inovacija u Nürnbergu, Bruxellesu i Zagrebu. Potvrdu učinkovitosti blokatora dobio je i u Velikoj Britaniji.

Nakon što mu je engleski znanstvenik Harry Olfield kamerom dokazao da blokator djeluje, za njega su se počeli zanimati stranci. Učinkovitost blokatora na čovjeka znanstveno je ispitana na Europskom institutu Bion u Ljubljani. Potvrđena je visoka učinkovitost te je Saša dobio certifikat priznat u medicinskim i znanstvenim krugovima. Zasad se blokatori mogu kupiti preko interneta, a cijena im je između 3500 i 5000 kuna.

Slavlje s kumom

Vjenčali su se 1992., a Tihanin kum, glazbeni menadžer Zoran Škugor, svake im godine 5. rujna priredi večeru

Vole životinje

Laura Mini im je drugi kućni ljubimac. Prije nje su 16 godina imali čivavu Minija

Ekstrasens

Kad je otišao u mirovinu, posvetio se radiesteziji i inovatorstvu. Za blokator štetnih zračenja dobio je 8 medalja i posebnih priznanja

Blizanci

Rogera Moorea i Sašu Zalepugina u mladosti su mijenjali zbog velike sličnosti 

Zaštitio se

Saša svoj blokator uvijek ima na mobitelu, a jedan je primjerak darovao i Tihani

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu