Obavijesti

Show

Komentari 58

Izdalo ga srce: Zbogom, Bobi Marotti, bio si mlad do kraja!

Izdalo ga srce: Zbogom, Bobi Marotti, bio si mlad do kraja!
9

Preminuo je u noći sa subote na nedjelju u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu kamo su ga prevezli u četvrtak jer mu je bilo jako loše. Ležao je na odjelu intenzivne njege

VIDEO

Iz obiteljskog doma su ga  prevezli u Vinogradsku bolnicu u četvrtak. Bio je priseban do kraja iako je osjećao jake bolove. Smjestili su ga na odjel intenzivne njege. Osjećao je jake bolove. 

- Umro je u 0:45 u noći sa subote na nedjelju, srce ga je izdalo, doznajemo od obitelji. 

Bobi je bolovao od raka koji mu je metastazirao po cijelom tijelu. Liječnici su mu 2008. morali odrezati nogu. Kad je bio na pregledu nakon operacije, rekao je da je dobro, ali bi bio puno bolje da ima nogu.

Umro je u 89. godini života. Istaknuti hrvatski glumac Josip Bobi Marotti uz Brankka Gavellu jedan je od osnivača kazališta Gavella, u kojem je radio od 1953. godine. U mirovinu je otišao 1981., no nastavio je s radom u kazalištu.

Dragi naš Bobi...

 - Otišao je velik čovjek, glumačka legenda i prijatelj. U Gavelli je odigrao više od 80 predstava, od kojih su mnoge bile epohalne - istaknuo je ravnatelj kazališta Darko Stazić.

Rade Šerbedžija Marottijevu smrt nazvao je velikim gubitkom za kazalište i glumište. Bobi je, kaže Rade, bio veliki profesor i prekrasan čovjek, a najvažnije od svega, bio je pravi prijatelj. 

- Bobi je bio mlad do kraja života! Bio mi je profesor na akademiji i naučio me piti špricer - prisjetio se Rade.

Šerbedžiju je Bobijeva smrt jako pogodila. Posljednja predstava u kojoj je Marotti nastupio bila je “Zagrebački orkestar” s Nelom Kocsis.

- Bio je predivan čovjek i prijatelj. Družimo se od 2007., a odigrali smo više od 100 predstava i nedostajat će mi - rekla je Nela.

Aktivan i nakon mirovine

Josip Bobi Marotti rođen je u Mariboru, u Sloveniji, 18. prosinca 1922. godine. Na glumačkoj školi dipomirao je 1943. i odmah zatim postao je član partizanske glumačke družine. Od 1946. do 1949. bio je član Hrvatskog narodnog kazališta u Rijeci, a u zagrebačkom HNK-u bio je od 1949. do 1953. godine. Marotti je jedan od rijetkih ljudi koji su 1941. u Mariboru upoznali Hitlera.

Jedan je od osnivača kazališta Gavella, u kojem je radio od 1953. do 1981. kada je otišao u mirovinu. U kazalištu je bio aktivan i nakon umirovljenja, a značajan je i njegov rad na televiziji, radiju i filmu. Snimio je više od 100 TV-emisija i 38 filmova. S glumačkom družinom 'Histrioni' radio je 12 godina. 

Najpoznatiji glas likova iz crtića

Najpoznatiji je po posuđivanju glasa Fredu Kremenku u popularnoj animiranoj televizijskoj seriji 'Obitelj Kremenko' i Gargamelu u crtanoj seriji 'Štrumpfovi'. U dugometražnom crtanom filmu 'Čudesna šuma' udahnuo je život Kaktus caru. 

Od kazališnih uloga, najznačajnije su mu one u Ibsenovoj 'Divljoj patki', Shakespeareovu 'Othellu' i 'Hamletu', Krležinom 'Vučjaku' i 'Kraljevu', Gogoljevu 'Revizoru', Držićevu 'Dundo Maroju' i brojnim drugima. Glumački talent pokazao je i u televizijskim dramama i serijama kao što su 'Putovanje u Vučjak', 'U registraturi', 'Obećana zemlja', Nepokoreni grad' i najnovijoj 'Odmori se, zaslužio si'. 

Njegove uloge u filmovima 'Pjevajte nešto ljubavno', 'Čaruga', 'Puška za uspavljivanje', 'Ljeto za sjećanje', 'Gloria' i mnoge druge značajan su dio njegove karijere

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško
Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje