Obavijesti

Show

Komentari 94

Kći Diana: Moja majka je umrla pod sumnjivim okolnostima

Kći Diana: Moja majka je umrla pod sumnjivim okolnostima
1

PRIJAVILA DORH-u Kći pokojne Žuži Jelinek, Diana Marazza smatra da je njegovateljica mami davala sredstva od kojih je bila omamljena te je zato dehidrirala i umrla

VIDEO

Pravna bitka između Diane Marazza Jelinek (63) i njezina brata Ivana Jelineka (68) za imovinu njihove majke Žuži Jelinek, koja je umrla u 96. godini, se nastavlja. Međusobno se optužuju za manipulacije oporukama.

Kći slavne dizajnerice i spisateljice brata optužuje da je, bez da ju je obavijestio, 2012. potpisao s majkom ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, kojim se odmah upisao u vlasništvo opatijske vile.

Manipulativni ugovor

- Tada je mama bila sasvim samostalna i nije joj trebala nikakva pomoć ni uzdržavanje. Imala je mirovinu i druge prihode. Mislim da je to napravio smišljeno jer se takvim ugovorom odmah domogao Ville Žuži, umjesto da čeka ostavinsku raspravu nakon majčine smrti - ogorčena je Diana. Dodaje kako smatra da su ugovori o dosmrtnom uzdržavanju zapravo često puta manipulativni. Marazza također negira da je brata ikad optužila da je krivac za majčinu smrt.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je velika laž. Ja sam tražila da se mamina krv prekontrolira još dok je živjela u svojem domu. Bolničarke koje su tijekom dana bile s mamom morale su je ujutro buditi i govorile su: ‘Mama je potonula’. One su je vraćale u život do navečer, a drugo jutro mama bi opet bila uspavana - kaže Diana. Tvrdi da se dnevne njegovateljice nisu slagale s noćnom, za koju su smatrale da mamu 'potapa'.

- Nikad nisam prijavila brata da je počinio neko kazneno djelo ili ubojstvo naše mame, kao što je izjavio za novine. Umalo sam dobila srčani udar kad sam to pročitala. O mami su brinule stručne bolničarke iz bolnice Rebro, one su mi rekle svoje sumnje, a ja sam željela vidjeti o čemu je riječ i tražila sam da se mami izvadi krv - kaže Diana. Tvrdi da je umjesto noćne njegovateljice željela angažirati još jednu bolničarku.

Nestala u 10 minuta

- Tada je moj brat mamu odveo u dom. Izašla sam sa psom na deset minuta, a on je to iskoristio. Kad sam se vratila, mame više nije bilo - ogorčena je Diana.

Kreatoričina kći tada je, kaže, rekla bratu da će zvati policiju jer, osim što u stanu na Trgu bana Jelačića nema njezine majke, nestao je i skupocjeni nakit.

Šokirala se kad je nakon nekog vremena shvatila da je noćna njegovateljica nastavila posjećivati Žuži u domu za nemoćne.

- Ondje su me bolničarke zamolile da svoje sumnje prijavim njihovoj doktorici. No kad sam došla u dom, prišao mi je muškarac koji se predstavio kao mamin liječnik. Sve sam mu ispričala, a on mi je rekao da nema potrebe da idem doktorici jer će on izvaditi krv i napraviti sve za moju majku. To je bilo 12. siječnja - prisjeća se Diana. Idući dan Žuži je je preminula.

zuzi jelinek

Ostalo joj samo ime

Diana tvrdi da je tjedan dana kasnije nazvala liječnicu koja joj je rekla da maminu krv nitko nije poslao na analizu i da ne poznaje doktora koji joj je to obećao. Kad je saznala da je Žuži umrla od dehidracije, zatražila je obdukciju, ali taj nalaz nikad nije dobila, pa je sve prijavila DORH-u.

- Do danas od njih nikakav odgovor nisam dobila. Majka je sigurno umrla prirodnom smrću, ali tu ipak nešto nije bilo u redu - tvrdi Diana koja kaže da, iako je cijeli život radila s majkom u modnom biznisu, danas više nema ništa.

- Ja se ne borim za nasljedstvo, nego za svoju imovinu. Prodajom svojih nekretnina u Ženevi i Luganu pomogla sam mami da riješi neke svoje kredite, a zauzvrat sam trebala dobiti od nje dvije kuće u Ženevi. Stan na Trgu bana Jelačića nije mamina imovina, to je nasljedstvo po mojem ocu i to je jedino što je ostalo u vlasništvu moje kćeri Suzane, kojoj je od bake sad ostalo samo ime - zaključuje Marazza.

 - Hvala vam što ste me nazvali, ali nemam više nikakvih komentara na tu temu. Žao mi je što je do toga došlo, ali naše nesporazume riješit će nadležne institucije - bilo je to sve što je u kratkom telefonskom razgovoru odgovorio Ivan Jelinek na molbu da se očituje na optužbe mlađe sestre Diane Marazza Jelinek. Očito i on želi zatvoriti poglavlje medijskog prepucavanja koje je počelo nakon smrti njihove majke, 23. siječnja ove godine.

Prije nekoliko dana u Jutarnjem listu nije mogao suspregnuti bijes zbog postupaka mlađe sestre.

- Dala je da DORH istražuje tko je otrovao majku i meni iza leđa poslala je njezino tijelo na Sudsku medicinu na obdukciju i toksikološko vještačenje, a 26. siječnja stigao je izvještaj da je umrla prirodnom smrću. Biste li vi svoju mamu u 99. godini dali da je režu? Kome god to kažem, svi se križaju i kažu: ‘Isuse Bože!’ - rekao je tada Jelinek.

Dodao je da mu je inspektor koji ga je ispitivao rekao kako bi volio da jednoga dana njegova djeca o njemu brinu kao što je on o Žuži. Ljutit je na sestru i zato što je posumnjala da njegovateljica majci daje tablete za uspavljivanje. Kako je izjavio, to je bio i razlog zašto je majku iz stana premjestio u Starački dom 'Lavoslav Schwarz'. Protiv sestre je pokrenuo postupak zbog iznuđivanja potpisa od nemoćne osobe mjesec dana prije smrti u svrhu ekonomske koristi jer je, navodno, Diana došla u dom s odvjetnicima i dala majci da otiscima prstiju ovjeri ništavnost prethodnih ugovora.

- U ekonomski dio neću ni ulaziti jer zna se da je cijeli život na grbači majke, a sad daje ovakve izjave - ogorčen je bio Jelinek. Dodaje da sa sestrom godinama ne kontaktira te je kaže: 'Ne želim je vrijeđati, ali to je moj križ koji nosim na leđima. Samo nas sramoti'.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju