Obavijesti

Show

Komentari 0

Koolade o Zebra Dots: "Svi misle da smo iz Skandinavije"

Koolade o Zebra Dots: "Svi misle da smo iz Skandinavije"
3

Koolade je dio slovensko-hrvatskog benda Zebra Dots, koji u četvrtak sviraju u Zagrebu. Otkrio nam je kako se bend okupio te koji su im planovi za ovu godinu

VIDEO

U početku nije bila ideja da pokrenemo bend. Ja i Ivo smo 2010. godine krenuli raditi jam sessione, a počeli smo zvati i druge glazbenike . Kroz dva do tri sessiona smo shvatili da bi mogli bend napraviti, rekao je Matko Šašek, poznatiji kao Koolade, o počecima benda Zebra Dots.

Zebra Dots u četvrtak 17. travnja sviraju u zagrebačkom Vintage Industrial Baru , a Koolade nam je otkrio detalje o bendu. Kaže kako su se zapravo spontano okupili, a rekao je i da svi super reagiraju na njihovu glazbu.

- Super, ali nitko ne shvaća da je to domaći bend. Svi misle da smo iz Skandinavije - kaže Koolade. Dodao je da su najviše svirali u Sloveniji što se regije tiče.

- Promociju prvog albuma smo svirali i u Zagrebu i u Ljubljani i Beogradu , a onda smo nastupali na Exit festivalu prošle godine, ali ove godine još ne znamo za te festivale što će biti - rekao je Koolade.

"Za Zebra Dots u Hrvatskoj ima sve više interesa"

Dodaje kako je izvorna ideja benda da sve bude internacionalna priča.

- U početku smo krenuli s nekakavim soul/funk/neo soul zvukom, a bilo nam je prirodno da sve pjesme budu na engleskom - rekao je i dodao da bi sve na hrvatskom zvučalo čudno.

Ispričao je da za bend u Hrvatskoj ima sve više interesa.

VIDEO

- Ekipa sve više shvaća da smo dobar i kvalitetni domaći bend - rekao je Koolade. otkrio je kako Zebra Dots rade nove stvari, od kojih će neke publici predstaviti već u četvrtak u Zagrebu. Ističe da nisu još krenuli u novi album, ali planiraju krajem godine izdati novi singl.

Koolade završava solo album

Koolade kaže i da se svi članovi Zebra Dotsa bave isključivo glazbom , a kazao je i kako je njihova pjevačica Alexandra Danilova nedavno rodila te u Vintageu neće ovoga puta s njima nastupati.

Osvrnuo se i na svoju solo karijeru te je otkrio da trenutačno završava svoj solo album.

VIDEO

- Ovo će biti prvi album na kojem sam sve sam radio od početka do kraja , i izvođenje pjesama i produkciju - kaže Koolade. Dodaje da bi album trebao kroz dva tjedna biti objavljen.

"S Edom Maajkom mi je uvijek posebno drago raditi"

Glazbenik se osvrnuo i na domaću hip hop scenu te je istaknuo da mu je odličan projekt kojeg su napravili Kandžija i Bvana, a upravo je on masterirao EP.

Od glazbenika s kojima je dosad surađivao kaže da je priča s Tram 11 zanimljiva, a radio je i sa Bolesnom braćom na njihovom prvom albumu .

- To je bio urnebes raditi s njima. Radi se o spontanom projektu koji je jednim dobrim dijelom i nastao u studiju - kaže i dodaje da mu je uvijek posebno drago raditi s Edom Maajkom.

- Nekako se poklopimo uvijek nas dvojica . Meni se sviđa što on radi, a njemu se sviđa što ja radim. Najviše vrijeme pak radim s Kandžijom - kaže Koolade.

>>> Besplatne karte za koncert Zebra Dotsa u Zagrebu potražite na Twitteru 24sata_muzika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu