Obavijesti

Show

Komentari 9

Krajan: 'Zapravo je teško biti trener curi, ne mogu biti strog'

Krajan: 'Zapravo je teško biti trener curi, ne mogu biti strog'
10

Osim sportskih uspjeha koje je ostvario, Željko vodi zanimljiv privatni život. U vezi je sa slovenskom tenisačicom Polonom Hercog, s kojim ima puno toga zajedničkog

VIDEO

Željko Krajan (40) više nije izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije. Hrvatski teniski savez u subotu je i definitivno raskinuo s Krajanom točno devet dana prije Davis Cupa u Madridu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:32

Osim sportskih uspjeha koje je ostvario, vodi zanimljiv privatni život. Nakon razvoda od supruge Jelene, s kojom ima kći Chiaru (12), započeo je vezu sa slovenskom tenisačicom Polonom Hercog (28), s kojim ima puno toga zajedničkog. S njom ga vežu i privatni i poslovni odnosi. U početku je Krajan trenirao tenisačice, a zatim se tako u jednu i zaljubio.

Perspektivna sportašica najveća mu je potpora i vjetar u leđa, ali i on njoj. Mladoj Slovenki tenis je centar života pa sa svojim odabranikom dijeli životne interese.

Premda se odavno poznaju, te su čak pregovarali o tome da Željko postane Polonin trener, ali on tada nije mogao. Iskre su među njima planule tek na aerodromu u Cincinnatiju 2013. Onamo su oboje doputovali različitim letovima iz Europe na ljetni Masters, jedan od rijetkih turnira u godišnjem kalendaru na kojem istovremeno nastupaju tenisači i tenisačice.

- Naravno da se moja i Željkova priča razlikuju u tome tko je kome prišao, ali to sad nije ni važno - rekla je Polona jednom prilikom.

Krajan više nije izbornik! Dodig bi nas trebao voditi u Madridu
Krajan više nije izbornik! Dodig bi nas trebao voditi u Madridu

-  U vezi s Polonom sve se idealno poklopilo: prohodali smo baš kad sam završio uređenje svog penthousea pa sam se imao čime pohvaliti kad sam je prvi put pozvao k sebi - ispričao je Krajan za Gloriju. 

Ona se od svojih kolegica razlikuje upečatljivim tetovažama na rukama, koje posebno dolaze do izražaja tijekom teniskih mečeva. Polona je sve tetovaže radila planski. Na desnoj ruci završila je cijeli 'rukav'. Prije nekoliko godina krenula je od podlaktice prema ramenu, a sada je tu nekoliko ruža, mrtvačka glava, krilo ptice i fenjer. 

- Uvijek tražim značenje u riječima i slikama koje tetoviram. One moraju govoriti same za sebe - rekla je jednom prilikom tenisačica.

O svom ljubavnom odnosu Krajan i Hercog rijetko govore u medijima, ali je bivši hrvatski izbornik jednom prilikom otkrio kako mu nije bilo lako pronaći balans između privatnog i poslovnog.

- Gledano iz moje pozicije, mog trenerskog posla, sigurno je to da je lakše kada joj nisi partner. Ponekad moraš dati do znanja da je trener gazda, što je drugačije nego kada treniraš muškarce jer se njima ne moraš toliko nametati koliko to moraš ženama. Meni je zato malo teže nametnuti se na način za koji ja smatram da je najbolji za nju. Naš odnos mi ne ide u prilog u trenucima kada bih trebao biti malo stroži. Teško je dozirati vrijeme, postavlja se pitanje koliko vremena treba odvojiti za tenis, a da s druge strane zbog toga možda pati privatni život. Kada treniraš igračicu s kojom nisi u vezi, onda ti je prioritet tenis, to je i tebi i njoj tada posao. Sigurno je to da ja ne mogu biti takav trener, ako sam s nekim u vezi, kakav bih bio da nisam u vezi - rekao je Krajan prošle godine u razgovoru za Nacional. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

15:21

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo
Kći Luke Modrića proslavila 11. rođendan, on raznježio fotkama
PONOSAN OTAC

Kći Luke Modrića proslavila 11. rođendan, on raznježio fotkama

Luka i supruga Vanja zajedno imaju troje djece, sina Ivana (13) i dvije kćerkice; Emu (11) i Sofiju (6)