Obavijesti

Show

Komentari 160

Kultovi su izgovor za orgije ili preko seksa do podsvijesti?

Kultovi su izgovor za orgije ili preko seksa do podsvijesti?
2

Mnoge suvremene sekte, naime, prakticiraju orgije, ali im je propitivanje seksa samo izgovor za zlouporabe. U prošlih 30 godina zabilježeno je desetke sekti

VIDEO

Posljednji film Stanleya Kubricka “Oči širom zatvorene” više od svih njegovih prijašnjih djela ponire u svijet seksualnih tajni. Premda film obiluje tzv. slobodnijim scenama, režiser je gledatelje, majstorski koristeći scenografiju, rasvjetu i masku, ali i mistične rituale s orgijama, odveo duboko u podsvijest. Ona je prikazana kao mjesto misterije na kojemu se susreću strah i užitak, eros i tanatos, život i smrt.

Kubricku je kao predložak poslužila glasovita “Novela sna” Arthura Schnitzlera, jednog od pionira bečke psihoanalize. Scene orgija snimane su, inače, u vilama koje pripadaju obitelji Rothschild.

Seksualnost je u ovom filmu tema svestranog propitivanja. Odvijaju se u visokim krugovima ili na mjestima dodira klasa, visoke i srednje, na rubovima svjetova, kao u knjizi “Devet stepenica tame” Marije Horvat, koja u tom smislu pogađa i iskustva moderne kriminalističke prakse dotičući se zlouporaba. Mnoge suvremene sekte, naime, prakticiraju orgije, ali im je propitivanje seksa samo izgovor za zlouporabe. Scenarij je uvijek sličan: duhovni vođa, šaman, vrač ili inkarnacija nekog proroka, okuplja oko sebe sljedbenice kojima, iz novog kuta, interpretira religiozne dogme.

Samozvani prorok uzimao je samo tijela, duše ne

U prošlih 30 godina širom svijeta zabilježeno je desetke sekti koje se pozivaju na kršćanstvo, ali na način koji bi svetog Petra ili svetog Pavla užasnuli. Sekte u kojima je seks glavni sadržaj pojavile su se na ovim prostorima davno. U Srbiji je, recimo, 1995. godine otkriveno da se izdanak američke sekte Međunarodna obitelj (The Family International), osnovane 1968. godine u Kaliforniji, bavi svim vrstama razularenih zabava koje čovjeku mogu pasti na pamet. Vrlo raširena sekta (u 100 zemalja imaju oko 32.000 pristaša) članovima, i samo njima, omogućavala je navodno svaku perverziju. Osnivač i vođa sekte bio je David Berg, čiji su pseudonimi bili Mojsije David, Kralj i Posljednji prorok David. Temelj njihova vjeronauka leži u ideji da se vjernost bogu iskazuje seksom.

“Slobodan seks”, otkrili su novinari, “predstavlja glavnu karakteristiku sekte. Imajući u vidu to da članovi Obitelji žive u komunama, grupni seks je bio vrlo učestala pojava, ali seks s pojedincima koji nisu dio Familije bio je strogo zabranjen. Zabrana je uslijedila nakon pojave side. Također, Obitelj je bila često na udaru medija i policije zbog seksualnih aktivnosti između odraslih i djece”.

Warren Jeffs, po zanimanju samozvani prorok, od svojeg zemaljskog oca je 2002. godine preuzeo vodstvo kršćanske sekte. Jeffs je tvrdio da je inkarnacija Isusa Krista. No za razliku od Sina Božjeg, koji se nikad nije ženio, Jeffs je navodno imao čak 180 žena.

Nakon zlouporabe poslan je na robiju

Na Jeffsovu teksaškom ranču tekao je život posve suprotan propovijedi s Maslinske gore. Jedna svjedokinja kaže: “Gledajući prizore odvođenja žena i djevojčica s ranča ovaj tjedan plakala sam iz jednostavnog razloga - u meni su se probudila bolna sjećanja jer i ja sam bila jedna od njih. Mnoge tinejdžerice odvedene s ranča bile su trudne, a mnoge su već imale i djecu”, rekla je Carolyn Jessop. Policija i socijalni radnici odveli su 416 djece i 133 odrasle žene s njegova ranča prije nego što su ga američke vlasti poslale na robiju.

Na planini Goliji u Srbiji djelovala je i šamanistička “duhovno prosvjetiteljska sekta” Drevni korijeni. Spiritualne vrijednosti bile su, zapravo, pokriće za seanse s orgijama njezinih članova, objavio je beogradski Kurir. Drevni korijeni službeno se predstavljaju kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana koje, kako se navodi na njihovim internetskim stranicama, “okuplja entuzijaste svih profila i godina starosti koji šire ljubav prema majci prirodi i poštovanje prirodnog poretka stvari”. Tečajevi ovoga udruženja bili su, potvrdili su brojni svjedoci, samo maska za pedofiliju, prostituciju i druge oblike seksualnog iskorištavanja ljudi.

- Za Drevne korijene doznao sam preko svoje prijateljice koja je bila njihov član. Otišao sam iz radoznalosti. Prema meni su svi bili ljubazni. Dali su mi brošure i predložili neke tečajeve. Bio sam začuđen vrstom tečajeva koje ima udruženje: šamanizam, nehipnotička regresija, kreativna vizualizacija, kristali, astrologija, tumačenje snova, seanse i obuka prije porođaja - kaže sugovornik Kurira.

Isusova inkarnacija koja bi užasnula i samog Isusa

Jedna “inkarnacija Krista” lani je uhićena i na granici Meksika i SAD-a. Bizarna sekta sljedbenike je navodno uvodila u seksualno ropstvo. Sekta Branioci Krista navodno je odabirala žene za spolne odnose s muškarcem iz Španjolske po imenu Ignacio Gonzalez de Ariba, koji je tvrdio da je reinkarnacija Krista, prenijela je agencija AP. Isus Krist je bio širokogrudan čovjek, oprostio je i Magdaleni, ali danas bi vjerojatno bio zgrožen manipulacijama u njegovo ime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu