Obavijesti

Show

Komentari 7

M. Begović je sretna jer su izložili slike iz Enine sobe

M. Begović je sretna jer su izložili slike iz Enine sobe
9

Uzvanici Supetrus Hoteli Festivala mogli su vidjeti izložbu fotografija Borisa Štajduhara pod nazivom 'ENA', posvećenu pokojnoj glumici Eni Begović

VIDEO

U Supetru na otoku Braču u petak je otvoren 'Treći internacionalni Supetrus Hoteli Festival', koji je ove godine posvećen sjećanju na prije deset godina tragično preminulu glumicu Enu Begović. 
Nakon svečanog otvorenja brojni uzvanici predvođeni organizatorom Jakovom Sedlarom i vlasnikom Supetrus resorta Marionom Dužićem imali su prigodu vidjeti izložbu osam fotografija Borisa Štajduhara pod nazivom 'ENA'.
- Ova izložba u meni budi osjećaj ponosa i beskrajne ljubavi. Drago mi je da su fotografije ugledale svjetlo dana i da su izložene javnosti jer su to Eni bile najdraže fotografije - rekla je njena sestra Mia Begović i otkrila kako je nekoliko, od osam izloženih fotografija, krasilo i još uvijek krasi Eninu spavaću sobu.
- Na fotografijama se vidi njena dominacija, njena ljepota i zrelost u srednjim tridesetim godinama, koju ne može potamniti ni ponešto ružnoga koje pojedinci pokušavaju vezati uz njeno ime u zadnjih deset godina. No ako će njena karizma pomoći nekome da preživi, sigurna sam da moja Enči, kako smo je mama i ja zvale, ne bi imala ništa protiv, jer je uvijek bila široke ruke. A o moralu svakoga ponaosob zavisi kako će to koristiti – rekala je Mia Begović. Prvoga dana festivala nije se pojavio Enin suprug Dikan Radeljak.
- Svi su uredno pozvani a hoće li se pojaviti ili ne, to je ipak njihova privatna stvar – rekao je producent i umjetnički direktor Jakov Sedlar, koji je otvarajući Festival rekao kako se on razlikuje od drugih po tome što ¨na njemu nema žutila ni loše estrade¨.
- U Supetar nisam doputovao jer sam zauzet drugim poslovima. Trenutno sam u Dubrovniku, dovršavam monografiju o Eni, koja će biti tiskana u lusuznom izdanju na 500 stranica, a promovirati ćemo je na početku kazališne sezone na jesen. Organizatoru Festivala želim sve najbolje, no ne smatram kako je moja nazočnost na njemu bila neophodna – rekao je Radeljak.
Nakon izložbe uzvanici su prošetali do mjesne crkve u kojoj su uživali u koncertu 'kvarteta Rucner', uz koje su nastupili čelistica Ana Rucner i mezzosporanistica Valentina Fijačko. Na kraju prvog dana prikazan je film Antuna Vrdoljaka 'Glembajevi'.
Do kraja trodnevnog festivala gosti će imati prigodu poslušati ljubavnu poeziju, koju će uz glazbu Ane Rucner i Doris Karamatić čitati katalonski pjesnik Jeume Galmes, izraelska spisateljica Gila Almagor, Zrinka Cvitešić, Ankica Dobrić, Anja Šovagović – Despot, Dragan Despot, Mia Begović, Branka Cvitković, Žarko Potočnjak..., te pogledati filmove ¨Agonija¨ - Jakova Sedlara, ¨Svici tore¨ - Rona Assoulina, te ¨Treća žena¨ - Zorana Tadića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu