Obavijesti

Show

Komentari 37

Mladen Grdović: Na engleskom pjevam da spasim djecu Afrike

Mladen Grdović: Na engleskom pjevam da spasim djecu Afrike
1

Zadarski slavuj ne miruje. U pripremi je novi album nakon dvije godine pauze, duet s Tomislavom Bralićem i klapom Intrade, a slijede i pripreme za vodički CMC festival

VIDEO


Glazbu za pismu sam napisao ja, a bit će u duhu američkih evergreena. Marina Mudrinić je po mojoj želji napisala riječi, kaže Mladen Grdović (57) o novoj pjesmi kojom planira pokoriti svjetsko tržište.

Zadarski slavuj ne miruje. U pripremi je novi album nakon dvije godine pauze, duet s Tomislavom Bralićem i klapom Intrade 'Ostavljam vas moji najdraži', a slijede i pripreme za vodički CMC festival.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

- Na albumu će biti sedam novih pjesama. Radimo od jutra do mraka, još ih tri moramo snimiti - kaže Grdović, koji se posebno veseli jedinstvenom projektu. Dalmatinski pjevač, uz sve ovo, snima i svoju prvu pjesmu na engleskom, namijenjenu stranom tržištu.

Osvojit ću svijet

- To je u kombinaciji s Croatia Recordsom, ali prvenstveno idemo u svijet, iako sam siguran da će se pisma sviditi i ‘našima’. Ne mogu vam još reći naslov, ali mogu reći da se radi o miru u svijetu. Dio novca sasvim će sigurno ići za potrebite, na primjer djecu u Africi - obećao je Grdović.

Misli na potrebite

Spot će, najavljuje, stajati više od 80 tisuća kuna, a premijere će imati i na stranim glazbenim televizijama, poput MTV-ja.

Ovo Grdoviću nije prvi izlet u internacionalne vode, s pjevačicom i glumicom Dunjom Rajter prije dvije godine u Frankfurtu je snimio dvije pjesme na njemačkom. Među njima je i 'Sve za ljubav', koja je postala 'Für die Liebe will ich alles tun'. Grdović se ozbiljno priprema kako bi savladao jezik.

- Ja uvijek dajem svoj maksimum, u svemu, a glazbi ponajviše. S obzirom na to da će pjesma biti u duhu pjesama poput ‘Hotel California’ vježbam engleski s američkim naglaskom, a ne britanskim, jer ne želim zvučati kao ovi naši glumci koji ne znaju pričati engleski - kaže Grdović. 

Za pisanje teksta na engleskom angažirao je Marinu Mudrinić koja je, zahvaljujući poslu oca Ivice Mudrinića, odrastala u Kanadi pa joj je engleski kao materinji. Diplomirana farmaceutkinja glazbom se bavi odmalena.

Pjeva romske pjesme

Kao mlada bila je članica benda Damar, s kojim je pjevala sevdah i romske pjesme u jazz i blues obradi. Prepjeve na engleski pisala je i za Eurosong, pa je 'prevela' hitove, poput 'Sveta ljubav' Maje Blagdan i 'Neka mi ne svane' Danijele Martinović.

- Prijevod je težak kad je pjesma u pitanju. Treba uhvatiti ‘dušu’ pjesme, ali poštovati i pravila jezika. Bila sam sretna kad me je Mladen nazvao jer je melodija divna - kaže Mudrinić. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.