Obavijesti

Show

Komentari 27

Naoružana i opasna: Severina glumi u dokumentarnom filmu

Naoružana  i opasna: Severina glumi u dokumentarnom filmu
4

SVAKA PUŠKA BIT ĆE UBOJITA Pjevačica igra u dokumentarcu o slikaru Dimitriju Popoviću. Film su premijerno prikazali prošle godine u studenom u Los Angelesu

VIDEO

Film smo snimali u Cetinju, Parizu i Zagrebu te mislim da je redatelj Danilo Marunović napravio doista poseban film o meni, kaže slikar Dimitrije Popović (66) o filmu 'Preludij za snajper'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:09

Nakon premijere u zagrebačkom Muzeju Mimara, Dimitrije je objasnio i ulogu pjevačice Severine Kojić (45), koja glumi u igranim dijelovima ovog dokumentarnog filma.

- I ovdje ona igra Salome, ženu osvetnicu, koja zbog neuzvraćene ljubavi traži glavu Ivana Krstitelja, kao i u ciklusu slika koje sam s njom napravio 2010. godine - prisjetio se slikar. Osim glavnog aktera, na zagrebačkoj premijeri je pažnju plijenila i pjevačica Severina Kojić (45).

Severinina čestitka

- Čast mi je bila biti njegova muza za opus Salome koji smo radili prije sedam godina - rekla je Severina. Na promociji pred fotografima pozirala je s puškom u ruci. Izgledala je opasno, ali ne bez razloga.

saloma

- Redatelj filma Danilo Marunović inspiraciju za film pronašao je u mojoj instalaciji ‘Pjesma bez riječi’ - kaže Dimitrije. Dodao je da je riječ o klaviru čiji otvoreni poklopac rezonatora pridržava puška.

Žudnja, ljubav, osveta

- Ova instalacija bila je izložena 2014. godine u zgradi UNESCO-a u Parizu, povodom obilježavanja 100. godišnjice Prvog svjetskog rata i simbolizira s jedne strane ljudsku potrebu za stvaranjem umjetnosti, a istodobno i nagon za uništavanjem - rekao je umjetnik. Dodaje da ovo nije klasični dokumentarni film, jer u njemu ima i mnogo igranih kadrova.

- Tako i ja držim u nekim kadrovima pušku. Simbolizira umjetnika koji precizno poput snajperista pogađa u rane suvremenog društva, kao što su estradizacija umjetnosti i komercijalizacija ženske seksualnosti- smatra slikar Popović.

Zato je i crnogorski redatelj filma Danilo Marunović (31) Severinu angažirao u igranim kadrovima. Film su premijerno prikazali prošle godine u studenom u Los Angelesu, na tamošnjem ARPA International Film Festivalu.

Brosnan kao fan

Na premijeru je došao i glumac Pierce Brosnan (63), koji je Dimitrijev obožavatelj i ima nekoliko njegovih slika koje je kupio kad je boravio u Zagrebu. Među njima je bila i 'Mrtvi Krist', koja je 2015. godine izgorjela u požaru Brosnanove kuće u Malibuu. U Hrvatskoj je američki glumac bio 1993. godine, kad je snimao akcijski triler 'Vlak smrti'.

 

'Čast mi je bila biti njegova muza za opus salome i čestitke sjajnom redatelju filma'

Severina je ponosna na svoju ulogu u ‘Preludiju za snajper’

'Severina je idealna Salome jer tijelom i licem odlično izražava ljubav i osvetu'

Dimitrija Popovića oduševio je Severinin glumački talent

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu